Трите най-големи училища и шест от основните детски градини в

...
Трите най-големи училища и шест от основните детски градини в
Коментари Харесай

Деница Николова: Правим средата на живот и обкръжаващото ни пространство все по-добри

Трите най-големи учебни заведения и шест от главните детски градини в Севлиево бяха открити след направената реорганизация по огромния план „ Енергийна успеваемост на просветителната инфраструктура в град Севлиево " на стойност над 4,6 млн. лева, финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020 година С публична гала и водосвет пред Средно учебно заведение „ Васил Левски " в града реновираните здания бяха открити от заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова и кмета на общината доктор Иван Иванов. Официални посетители на събитието бяха регионалният шеф на Габрово Невена Петкова, народните представители Иглика Събева и Николай Сираков, ръководителят на Общински съвет - Севлиево и други

Зам.-министър Николова акцентира в словото си, че фокус на държавното управление са вложенията в бъдещето, а това е образованието на децата в съвременна и качествена среда. „ С опциите, които имаме за възстановяване на материалната среда и възстановяване на образователния развой, ще влагаме общо 624 млн. лева от Оперативна програма „ Региони в напредък " до 2020 година в редица учебни заведения и детски градини, с цел да създадем по този начин, че нашите деца да имат по-добро развиване, по-добри условия на живот и образование ", подсети тя.

Деница Николова означи, че обектите на просветителната инфраструктура, които се обновяват в цялата страна, имат нов образ, наподобяват по друг метод, а това дава тласък на учителите и непедагогическия личен състав, които се трудят всеки ден в тях, да дават още повече от себе си за по-елитно обучение.

Община Севлиево разполага с близо 10 млн. лева от Оперативна програма „ Региони в напредък " 2014-2020 година за възобновяване на здания освен на просветителната инфраструктура, само че и на многофамилни жилища, които следва да се санират, сподели още заместник-министърът и обърна внимание, че това е опция за икономисване на сила, посредством по-висока енергийна успеваемост. „ За нас е доста значимо да вършим по този начин, че средата на живот, обкръжаващото ни пространство, да бъдат все по-добри. Да имаме по-висок стандарт и по-качествен метод на живот. Това са вложенията, които вършим с помощта на Оперативна програма „ Региони в напредък " и се надявам, че с тях и с всички вложени старания от централната и локална власт, даваме благоприятни условия за развиване на градовете, за техния разцвет и по този начин караме хората да се усещат по-добре там, където живеят ", разяснява зам.-министър Николова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР