Трите министерски оставки, поискани от премиера Бойко Борисов, са фойерверк

...
Трите министерски оставки, поискани от премиера Бойко Борисов, са фойерверк
Коментари Харесай

Райчев: Оставките, поискани от Борисов, са фойерверк, той си търси нова роля

Трите министерски оставки, поискани от премиера Бойко Борисов, са фойерверк на входа на сезона. Смяната на Валентин Радев и Ивайло Московски щяха да станат факт и без нещастието край Своге, при която починаха 17 души. 
 Нинова: Българска социалистическа партия остава с 20 индивида в пленарната зала, другите отиваме при народа  Оставките на министрите влизат в Народното събрание другата седмица  Нова рокада в кабинета: Борисов смени зам.-министър в МОН
Това разяснява социологът Андрей Райчев по бТВ. Борисов остана без акцент. Той участва доста дълго в политиката и до момента постоянно е имало явен акцент – беше отмъстител, строител, международник, което беше и най-успешната му роля. Сега няма акцент и търси новото си амплоа ”, счита Райчев.

Според него министър председателят „ ръководи по тв приемника ” – не през институции, а с „ политическите есета, които чете по малкия екран ”. Намираме се в увода на неговия опит да направи четвъртата си роля, тъй като към този момент не може да ръководи постарому, заключи Андрей Райчев.

Политологът Даниел Смилов изрази единодушие, че министър председателят се усеща в слаба позиция и желае да покаже, че още веднъж си връща контрола. Ако това е замисълът, акцията не е изпълнена по разпоредбите. Трябваше да бъде авансово уговорено и с съдружни сътрудници, и със личната група – влиза се в сезона със промяна на екипа, поставят се нови акценти и се демонстрира, че министър председателят владее обстановката. Сега резултатът е противоположен. Предлагат се някакви неща, само че занапред умуваме кои от тях ще бъде признати. Дори обсъждаме хипотезата, че министър председателят може да бъде неодобрен от личната си група по някои от предложенията. Това никога не праща обръщение, че Борисов е в мощна позиция и управлява нещата, акцентира Смилов. 

Във връзка с изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за спор Цветанов – Борисов Андрей Райчев разяснява, че това по-скоро е „ полицейска сценка ”. „ Не ми се има вяра да се стигне до нещо друго. Не е протест на кораба ”, означи социологът.

По думите му Патриотите са в „ забрадка вързани ” на Борисов. „ Няма националистическа вълна, избори нищо не могат да им донесат, с изключение на по-лош резултат или еднакъв на този, те не могат да си подобрят ситуацията и при всичките си кавги упорстват да си удължат мандата ”, уточни Андрей Райчев.

„ У народа се е появило възприятието, че по този начин повече не може. Хората не реагират на злополуката със 17 починали, а на неприятните пътища и системата на договаряне ”, съобщи още той.

Смилов пък съпостави обстановката с партия шах, в която Борисов е изиграл слаб ход с министерските оставки, само че опозицията не го видяла и играе още по-слаби ходове. Той дефинира като половинчата тактиката Българска социалистическа партия да останат в Народното събрание единствено с 20 депутати, а останалите да отидат при хората.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР