Трите милиона избиратели на Виктор Орбан са във възторг. Партията

...
Трите милиона избиратели на Виктор Орбан са във възторг. Партията
Коментари Харесай

Георги Марков: Виктор Орбан напуска ЕНП

Трите милиона гласоподаватели на Виктор Орбан са във екстаз. Партията " ФИДЕС " напуща неолибералното и олевяло ЕНП (Европейската национална партия). Това заяви на фейсбук страницата си Георги Марков от ГЕРБ.

" Това ЕНП не е това ЕНП. ЕНП-то на великия обединител на Германия Хелмут Кол, на Жак Ширак, на Хосе Мария Аснар, на Едмунд Щойбер. Това не е ЕНП-то, което, водено от Мартенс и Орбан - като негов заместник-председател, имаше 270 евродепутати и 16 министър председатели. Днес, при либерала Доналд Туск и брюкселския баварец Вебер, ЕНП има със 100 евродепутати по-малко и с 10 министър председатели по-малко. ЕНП губи с излизането на унгарците още 13 евродепутати.

Що за християндемокрация е настоящето ЕНП, в чиито редици е бай Радан, нарекъл " бай Х*й " една от ярките фигури на ЕНП - Бойко Борисов, и дал своя вот дружно с комунистите избор на съмнение на кабинета на Борисов, разяснява Георги Марков.

Какво е това ЕНП, в което има социалдемократи, като португалските, признали гей браковете, а Меркел се хвали, че ислямът е към този момент част от Германия. Себастиан Курц пък се е гушнал със зелените, пита Марков.

ЕНП остава без единствения, достоверен герой против комунизма - героя Виктор Орбан, изгонил руските танкове през 1989 година. ЕНП губи герой за народна власт и остава единствено с наследници на демокрацията.

Европа ще има нов десен блок по линията Джонсън - Качински - Орбан - Янша.

Слава Богу, има млади очаквания десничари в Европа - Марион Марешал и Франсоа Белами от Франция, Джорджия Мелони от Италия, Сантяго Абаскал от Испания, Дъглас Мъри от Англия и други.

Прав беше Стив Банън като сподели: " Орбан беше Тръмп, преди Тръмп да бъде Тръмп. "

След вчерашната си тирада в Америка стана ясно, че Тръмп остава водач и президент на 75 млн. американци. Делото на Тръмп и Орбан е безсмъртно - Не на глобализма, Да на патриотизма и националната страна!, споделя в умозаключение Марков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР