Трите мечата, които бяха открити в близост до язовир Доспат

...
Трите мечата, които бяха открити в близост до язовир Доспат
Коментари Харесай

Трите мечета, спасени край язовир Доспат, вече са в Гърция

Трите мечата, които бяха открити наоколо до язовир Доспат преди към месец, бяха превозени за Гърция. Те ще бъдат настанени в профилиран център за развъждане на осиротели мечета в южната ни съседка. Там ще останат към 1 година, след което ще бъдат върнати към естествената им среда, написа Блиц.

Само за един месец мечетата са нараснали двойно тежестта си и към този момент тежат по 6 кг. Освен с мляко са захранени с плодове и зеленчуци. Оставени били даже в естествена среда. Димитър Иванов, шеф на Парка за танцуващи мечки Белица: Внесохме вътре съвсем цели два бора дружно с шишарките, с цел да имат визия защо става въпрос, с цел да могат да се катерят, да си развиват мускулатурата, внесоха се листа и клончета от бук и от леска, с цел да могат с тях да си играят.

Специалистите се надяват, че след престоя на мечетата в избавителния център, който се намира в планински регион до Солун, те бързо да се върнат към средата присъща за тях. Явор Гечев, Фондация " Четири лапи ": След към година те ще бъдат върнати назад в България и по преценка на Министерството на околната среда и водите, с които работим дружно, ще бъдат пуснати или на място, в което са открити в Родопите или на друго място по преценка на специалисти.

От екоинспекцията в Смолян са претърсили региона към Доспат, където бяха открити трите мечета, само че майката не е открита.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР