Трите коалиционни партии в Германия постигнаха пробив в тежките преговори

...
Трите коалиционни партии в Германия постигнаха пробив в тежките преговори
Коментари Харесай

Германското правителство с пакет за климата

Трите съдружни партии в Германия реализираха пробив в тежките договаряния за екологични ограничения. След 18 часа полемики консерваторите и социалдемократите се сплотиха към пакет идни промени. Те плануват спомагателна цена за изхвърляне на нездравословни излъчвания в атмосферата и разширение на мрежата от ветрени централи. И в Германия имаше митинги за климата през днешния ден. Най-многобройна беше демонстрацията в Берлин.


Множеството пред канцлерството настояваше гръмогласно екологията да бъде взета на съществено. И да, климатичните цели през годините не са постигани, почтено признава канцлерът. За набелязаните измененията до 2030 година към този момент се вършат съответни стъпки.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Не единствено, че има набелязана цел за 2030 година, само че и за всяка година дотогава е планувано, какво би трябвало да се направи. Въпросът през днешния ден се слага по нов метод, тъй като става дума за пари и министърът на финансите ще би трябвало да ги планува.

От решенията на държавното управление излиза наяве, че нарастват бензинът и дизелът, природният газ, горивото за отопление и въглищата. Билетите за трен ще поевтинеят. Екологичните енергийни източници ще бъдат насърчавани. Министърът на финансите признава, че до 2023 година пакетът от ограничения ще коства повече от 54 млрд евро. По същото време повече един милион души стачкуваха за климата по същото време из немските градове. В Берлин беше и капитан Ракете, която избавя бежанци в Средиземно море.

Карола Ракете, капитан на избавителен транспортен съд: Климатичната рецесия ще докара до обилни промени в екосистемите. Ще се отрази на преваляванията и ще има суша, а хората ще изгубят сигурността си за доставяне с храна. Това ще породи нови спорове, от които хората ще бягат.

Канцлерът Меркел призна, че климатичните митинги са раздрусали политиците. Обществената телевизия АРД трансформира довечера програмата си, с цел да излъчи изключително предаване за демонстрациите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР