Трите жени от къщата на ужасите в Свищов отказват да

...
Трите жени от къщата на ужасите в Свищов отказват да
Коментари Харесай

Трите жени от къщата на ужасите в Свищов отказват да излязат

Трите дами от къщата на ужасите в Свищов отхвърлят да излязат. 65-годишната Пенка и дъщерите й Анжела и Стефка на 43 и 44 години не желаели да беседват с психолози и обществени служащи.

Продължават инспекциите и следствието по потресаващия случай, при който се разбра, че двете сестри са били с години под ключ в дома си.

Зловещата история гръмна във вторник, след сигнал на съседи. Комшии настояват, че Анжела и Стефка не са напускали дома си 20 години. После пък се заприказва, че сестрите са с психологични отклонения и непринудено трансформирали родния си дом в затвор. Двете били високо образовани и едната даже работела в Народния спектакъл в София. Каква е повода за фамилната покруса обаче към момента не е ясно.

Преди два дни полицията влезе в дома и задържа майката за разпит. Дъщерите са били открити в една от стаите на къщата, несъответстващи и в тежко психическо и физическо положение, потънали в неописуема бедност, в личните си изпражнения и воня. Едната имала тип на 80-годишна бабичка.

Сигналът в полицията подал Владимир Петров. Мъжът споделя, че се усъмнил, че в тази къща от години са заключени дъщерите на Пенка. Впечатление на комшиите правело, че тя пазари хранителни артикули в огромни количества, а твърди, че дъщерите и са в София.

„ Преди четири месеца, видях дамата и я попитах къде са дъщерите и, а тя сподели че са в София. След няколко дни пък ми съобщи, че са си идвали за малко, само че са тръгнали и взех да се усъмнявам! “, споделя Петров.

Съседи на фамилията описват, че не са виждалите двете сестри в продължение на години, като по думите им забележими душевен отклонения, изключително едната от тях. Според Янка Манчева, те се държали много изключително.

„Не мога да си обясня нейното държание поради това състояние, в което се намират дъщерите и. Трябвало е да потърси помощ ”, е безапелационна Манчева.
 „ Двете девойки бяха доста умни и възпитани. Майка им твърдеше, че в София ”, споделя съседката Цветана Вълкова. „ Двете девойки бяха доста умни и възпитани. Майка им твърдеше, че в София ”, споделя съседката Цветана Вълкова.
Друга съседка разказва майката като доста скромна и тиха. А съгласно Цветана Вълкова, която живее на същата улица и познава фамилията, девойките били доста умни и положителни като дребни.

„ Не съм виждала двете девойки от доста години. Майка им споделя, че са по София. Никога не ни е давала телефон, макар че сме желали. Моите деца желаеха да се свържат с тях, тъй като дружно са отраснали! “. Това показа Цветана Вълкова, съседка на дамата, която държала заключени двете си дъщери в къщата на ул. „ Георги Тишев “ в Свищов.

Вълкова описа още, че помни дъщерите, които през днешния ден са на 43 и 44 година като положителни деца.

„ Много умни бяха и двете. Едната, Стефка, пишеше стихове и рисуваше. Анжела пък с цялостно отличие приключи. Изобщо доста умни и положителни деца! “, реди Цветанка Вълкова.

С майката на Анжела и Стефка обаче Вълкова се виждала постоянно в квартала.

„ С нея се срещаме, в случай че не всеки ден, най-малко два пъти в седмицата….Питала съм я за децата, моите деца когато са ми гостували, са я питали за тях, само че тя е споделяше, че са в София “, показа още Вълкова.

По случая от работи и Районната прокуратура в Свищов. Според наблюдаващия прокурор Блага Георгиева, занапред ще се назначават медицински експертизи, които да прецизират психологичното положение на трите дами, както и това дали двете са с атрофирали мускули или двигателно дейни. Ще бъдат разпитвани и други съседи, и близки на трите дами. Комшии обаче настояват, че постоянно са чували виене и рев от злокобното жилище.

Проверката на полицията посочила, че против двете дами не е упражнявано принуждение и те не са изведени от обществените. След разпитите майка им е освободена. Наблюдаващият прокурор Блага Георгиева от Районната прокуратура в Свищов съобщи, че по случая към момента има доста неизяснени и даже странни условия.

„ Разследването продължава. До края на работния ден в сряда би трябвало да завърши полицейската инспекция и материалите да бъдат предадени в прокуратурата. Едва тогава държавното обвиняване ще реши дали да образува досъдебно произвеждане ”, обясниха пред „ Труд ” проверяващи.

Кметът на Свищов Генчо Генчев пък съобщи, че ще отиде персонално в дома на трите дами и ще беседва с майката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР