Трите големи телевизии – БНТ, БТВ и НОВА не дават

...
Трите големи телевизии – БНТ, БТВ и НОВА не дават
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, Волт: Големите медии не дават алтернатива на гражданите

Трите огромни малките екрани – Българска национална телевизия, БТВ и Народоосвободителна въстаническа армия не дават опция на жителите, предоставяйки ефирно време най-вече на едни и същи политически лица от статуквото. По този метод главните медии в страната лишават към 30% от популацията, които не са решили за кого да гласоподават, от опцията да се срещнат с идеите на новите обединения. Изборът остава от всекидневно обвинените парламентарни партии, като хора би трябвало да избират най-малкото зло или пък да не гласоподават. Това съобщи водачът на Европейска партия Волт Настимир Ананиев, който е и лидер на листата за евровота, във връзка днешния Ден на радиото и малкия екран.

„ Честитим празника на всички почтени публицисти и чиновници в радиата, малките екрани и електронните медии. Сред тях има извънредно почтени, качествени и ерудирани персони, с които диалозите постоянно са предизвикателство. Не се опасявайте, бъдете дръзки и самостоятелни. Трябва да признаем обаче, че България не инцидентно се намира на 111-то място по независимост на словото. Тежките констатации на „ Репортери без граници “ се удостоверяват от публицистичните политики на трите огромни малките екрани, които си постановат автоцензура и се опасяват да дават естрада на новите партии, посредством което да оказват помощ за по-информиран избор на жителите “, уточни Настимир Ананиев.

Той добави, че за всички към този момент е ясно, че вложенията в медиите мъчно могат да се върнат, от което изниква въпросът дали в тази ситуация големите пробойни в бюджета не се запълват на база на поддръжка за партии или за офанзива на съперници. По този метод свободата на словото отстъпва пред гражданския дълг.

Той добави, че сходен е казусът даже с националната телевизия, която дава превес на парламентарно показаните партии и подценява останалите обединения, които са с нов заряд и хрумвания за правене на политика от напълно различен вид. И това на фона, че се устоят от парите на данъкоплатците и би трябвало да са поръчител за безпристрастност и плурализъм. Ананиев даде образец с Панорама, най-рейтинговото и гледано предаване с Българска национална телевизия, където ще се канят единствено парламентарно показани партии и такива с евродепутати, вместо да има чоп за участията и всеки да има късмет.

Заради сходна процедура и в останалите страни от Европейски Съюз се обмисля да има обособен еврокомисар, който да дава отговор за медиите и битката с подправените вести. Точно такава стъпка ще покаже за следващ път, че единствено европейските лостове могат да ни върнат изконните полезности, които са заложени в основата на съюза. Не инцидентно и папа Франциск излезе с позиция по отношение на медиите. В посланието си той показва:

„ Нуждаем се от публицистика, която е свободна, в работа на истината, добротата и справедливостта; публицистика, която оказва помощ за построяването на просвета на среща. # DefendMediaFreedom “.

На 5 май Европейска партия Волт откри акцията си в Бургас, където показа своя претендент за европейски народен представител – Ивайло Илиев.

" За Бургаски район може да се направи доста. Искаме бургазлии да се почувстват европейци. Това е един от главните проблеми в цяла България. Повечето хора не схващат какво Европа прави за тях. Националистите плашат с миграция. Ние също сме доста обезпокоени от миграцията, само че от тази на 400 хиляди българи, които за последните 7 години са напуснали България. Всички политически партии би трябвало да създадат по този начин, че тези хора да се върнат у нас, с цел да работят за България и да допринесат за нейното развиване ", съобщи Настимир Ананиев.

Ивайло Илиев добави, че като някогашен състезател знае, че в правенето на политика би трябвало дисциплинираност и неизменност. Ще се радва бургазлии да го поддържат в идните европейски избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР