Трите електроразпределителни и трите електроснабдителни дружества, които осигуряват електроенергия за

...
Трите електроразпределителни и трите електроснабдителни дружества, които осигуряват електроенергия за
Коментари Харесай

Разчетите за цените на тока чакат либерализацията

Трите електроразпределителни и трите електроснабдителни сдружения, които обезпечават електрическа енергия за семействата и дребния бизнес на контролирания пазар оповестиха, че чакат да се одобряват законовите промени за либерализацията на пазара, с цел да могат да си създадат плановете за новите цени от юли.

Това оповестиха от ЧЕЗ, ЕВН и " Енерго-Про ", които имат обвързване в края на всеки февруари да афишират прогнозите си за цените. Конкретните заявки би трябвало да внесат за утвърждение от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) в края на март, с цел да бъдат прегледани и утвърдени за влизане в действие от 1 юли.

И трите предприятия обаче в обявленията си са обтекаеми, единствено мрежовият оператор за Североизточна България " Електроразпределение Север " анонсира, че ще желае от регулатора да вкара от 1 юли 2020 година разнообразни цени за достъп до неговата мрежа от стопанските му клиенти съгласно мощността, на която са присъединени техните парцели или обекти.

Ако това оферти бъде признато от КЕВР, цената на мрежовите услуги на електроразпределителното сдружение би се нараснала с 1.57%.

В ценовото заявление на доставчика за тази част на страната " Енерго-Про Продажби " ще бъде регистриран резултатът от продължаващия развой на либерализация на пазара и ще се желае признание на цялостния размер на надбавката за контролираните цени, както и на цялостните разноски на компанията за балансиране. Това ще докара до растеж от 0.26 на 100 в цените на снабдителя и общото повдигане на сметката за потребителите на контролирания пазар ще бъде 1.83%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР