Трите басейна с минерална вода в село Рупите, което се

...
Трите басейна с минерална вода в село Рупите, което се
Коментари Харесай

Бизнесменът Младен спретна чутовен скандал край храна на Ванга

Трите басейна с минерална вода в село Рупите, което се намира край храна на известната пророчица Ванга, се употребяват без контракт за наем от дългогодишния собственик Младен Асенов. Скандалният факт лъсна след инспекция на чиновници от Басейнова дирекция. Екип с присъединяване на ст. инспекторите Милчо Чобанов и Александър Калеов в дирекция „ Контрол “ при БД „ Западнобеломорски регион “ и Антоанета Ангелова – шеф отдел „ Екология “ към община Петрич, дошъл изненадващо в обект „ Хигиенна баня и басейни “, който се стопанисва от години от Едноличен търговец „ Младен Асенов М и М “. Минералната вода се вземала от два сондажа, за които обаче предприемачът нямал нужното позволение за водовземане от Басейнова дирекция.


На място е формиран констативен протокол, след което на Асенов е формиран и акт за административно нарушаване, против който той възразил. Младен Асенов твърди, че е подал всички нужни документи в община Петрич и в Басейнова дирекция. Освен това ежемесечно плащал наем на общината, която от 2011 година с решение на министъра на околната среда и водите е получила правото на ръководство и безплатно прилагане на минералния комплекс Рупите за период от 25 години.

Въпреки обясненията му за откритите престъпления шефът на Басейнова дирекция издал наказателно разпореждане, в което определил имуществена глоба в размер на 2000 лв.. Младен Асенов обжалвал в Районен съд – Петрич, където приложил заявление за издаване на позволение за водовземане на подземни води, което по този начин и не получил от Басейнова дирекция, както и 21 копия на приходни квитанции, установяващи направени заплащания от него към община Петрич. През последните години той плащал по 100-200 лева месечно като наем за земята и такса за минералната вода в местността Рупите, макар че нямал черно на бяло контракт с общината.

Това открила шефката на Районен съд – Петрич Мая Банчева в границите на административнонаказателното произвеждане, която изискала служебно от общината контракт за наем, само че подобен не е възложен. Съдията открива липса на дата на осъщественото нарушаване в административния акт и наказателното разпореждане, което е значително процесуално нарушаване и независимо съображение за анулация на санкционния акт. С тези претекстове наказателното разпореждане е оповестено за незаконосъобразно.

Оттук насетне потребният ход на предприемача е да подписа контракт за прилагане на обекта и да получи законово позволение за водоползване от Басейнова дирекция.

Източник: struma.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР