Тристайните панелки в Бургас стигнаха цени от 90 000 евро,

...
Тристайните панелки в Бургас стигнаха цени от 90 000 евро,
Коментари Харесай

Тристайните панелки в този български град стигнаха 90 000 евро

Тристайните панелки в Бургас стигнаха цени от 90 000 евро, дори и от горната страна, зависи дали блокът е саниран или не. В комплексите предлагащите парцели се движат почти към тази цена. Въпреки упованията за усмиряване на пазара и потегляне на цените надолу, към този момент това не е реалност. Причината е, че няма предложение, а търсенето остава огромно, разясниха бургаски брокери, оповестява " Труд ".

Предложения за тристайно панелно жилище под 80 000 евро има сега единствено за " Меден рудник ". Справка демонстрира, че предложенията за най-бързо развиващия се " Славейков " да вземем за пример, за тристайни са единствено осем, като стартират от 95 000 евро и стигат до 155 400 евро за 80 квадрата, супер разкош обзаведен с висок клас мебели и подготвен за нанасяне.

Цените при двустайните също са непроменени, дори летят нагоре. Двустайни след цялостен първокласен ремонт гонят към този момент 100 хиляди евро.
Предпочитаните от купувачите комплекси са " Братя Миладинови ", " Славейков ", " Зорница " и " Изгрев ".

В центъра, остарялата тухла, примерно четиристаен апартамент към този момент гони 140 000 евро.
Купувачите са главно младежи, с заеми, и търсещи жилища за инвестици. Има бургазлии, има и от близките по- дребни градове - Ямбол, Сливен, Елхово. Кандидати за жилище в Бургас има и от по огромни градове само че те търсят по първокласни парцели.

Забелязва се известно изчакване на пазара, считат брокерите. Купувачите, които нямат незабавна потребност са склонни да си дадат време и се надяват на смяна в цените. Освен това, евентуално има терзание от повдигане на лихвите по заемите, както и от инфлацията, заради която животът става все по- безценен.
Продавачи, които не са притиснати финансово пък, не афишират непотребните си парцели, тъй като са сигурни, че цените ще станат още по- високи.

Причина за неналичието на оферти е и тази, че наемите в Бургас скочиха внезапно, тъй че притежателите избират да отдават чартърен, вместо да продават.

Ако преди няколко години, цената на двустайна квартира в необятен център /без да е наоколо до морето/, бе едвам 300 лв., в този момент е 550- 800 лв.., има разгласи и за по 500- 600 евро за 55- 75 квадрата./блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР