Тристаен апартамент в Португалия беше продаден за 3 биткойна или

...
Тристаен апартамент в Португалия беше продаден за 3 биткойна или
Коментари Харесай

Продадоха тристаен апартамент за три биткойна

Тристаен апартамент в Португалия беше продаден за 3 биткойна или към 110 000 евро сега на подписването, заяви " Пи Ей мидиа " (PA Media).

Това е първата договорка за неподвижен парцел в Европа, осъществена напълно в криптовалута, без конвертиране в евро, отбелязва брокерската организация " Идеалиста " (Idealista).

Продажбата на парцела в региона на Брега е станала допустима с помощта на нов правилник на Колегията на португалските нотариуси, признат преди един месец, допускащ този тип заплащания.

По силата на новия правилник двете страни подписват нормален акт за покупко-продажба, като купувачът разменя криптовалути против право на благосъстоятелност. Преди новите правила при пазаруване на жилище се постановяваше криптовалутите да се обръщат в евро, с цел да се реализира договорката.

Новият вид заплащане е съпроводен от нови процедури за битка с прането на пари. Ако трансакцията в криптовалути надвишава 200 000 евро, интервенцията би трябвало да бъде оповестена пред управляващите и би трябвало да се направи съпоставяне на цената на криптовалутите в деня на контракта.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР