Трисекундният клип е бил качен в американската страница във Фейсбук

...
Трисекундният клип е бил качен в американската страница във Фейсбук
Коментари Харесай

Dove се извини за реклама, критикувана като расистка

Трисекундният клип е бил качен в американската страница във Facebook на Dove.

Той показва чернокожа жена, която си смъква фланелката, отдолу под която се появява бяла жена, която на собствен ред си смъква фланелката и се появява трета жена - азиатка.

Рекламата се одобри с остри рецензии за расизъм поради намека, че в случай че употребява сапун, цветнокожата ще изсветлее.

Замисълът на компанията е бил, че дами от всички раси, т.е. с разнообразни видове кожа, могат да употребяват рекламирания сапун. Но преходът се е оказал несполучлив.

Dove съобщи в Туитър и Facebook, че е "поел в неверна посока " и съжалява за породената засегнатост.

"Това не показва разнообразието на същинската хубост, ценена от Dove, която е в основата на убежденията ни, и това не трябваше да се случва, " показва компанията в изказване във връзка рекламата, която отстрани.

Извиняваме се надълбоко и откровено за обидата, която може да е предизвикал (клипът - бел. ред.), добавя Dove.

Ползватели на интернет от целия свят разкритикуваха рекламата.

Да си черен значи ли да си замърсен и нежелателен? - пита потребителят @Social_Heretic, призовавайки за протест на продуктите на Dove и Юниливър.

И в предишното Dove е била упреквана за сходни неудачни асоциации, напомня Би Би Си. През 2011 година Dove популяризираше различен собствен артикул още веднъж като тип "избелване " посредством модели близки, само че разнообразни по загар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР