Тринадесет сантиметров червей бе изваден от мозъка на китаец, след

...
Тринадесет сантиметров червей бе изваден от мозъка на китаец, след
Коментари Харесай

Мъж хапна къс сурово месо и 17 г. живя с жив червей в мозъка си ВИДЕО

Тринадесет сантиметров червей бе изваден от мозъка на китаец, откакто паразитът е живял в тялото му 17 години.

23-годишният е споделил, че е почнал да страда от изтръпване в ръцете и краката си, когато е бил единствено на 6 години..

В последна сметка той потърсил лекарска помощ, когато напълно изгубил чувствителността си в горната дясна част на тялото си.

Лекарите предположили, че инфекцията на пациента е резултат от консумирането на сурово или недобре сготвено екзотично месо от жаба или змия.


За случая на медиите стана известно, откакто хирурзите сполучливо извадили червея от мозъка на китаеца предишния вторник в болница на университета в Ухан

Пациентът, прочут единствено с името Чен, е споделил на лекарите, че е почнал да усеща изтръпване в ръцете и краката преди 17 години. Той също получавал главоболия и понякога му се виело свят.

Но тъй като и двамата му родители имали компликации с придвижването на крайниците си, Чен приписал признаците на генетиката и не отишъл в болница, предава телевизия.

Когато обаче китаецът изгубил чувствителността в горната дясна част на тялото си през 2015 година, той въпреки всичко се решил да иде на доктор.

След като му бил изработен скенер, лекарите забелязали гърчещият се червей в мозъка му. Според лекарите, паразитът се е озовал там, откакто Чен е пил нечиста вода или е консумирал недобре сготвено месо, да вземем за пример от жаба или змия.


"Влезе ли един път червеят в човешкото тяло, той провокира остра зараза. Паразитът може да стартира да се храни с мозък и да наруши функционалностите му, това е и довело до изтръпването в ръцете и краката на пациента ", изяснява доктор.


Когато Чен бил за първи път диагностициран с паразита, той бил единствено на 18 години, само че хирурзите решили да отсрочат интервенцията, тъй като червеят се намирал на място, което не е уместно за интервенция.

Чен е бил подложен на консервативна терапия до скоро, когато интервенцията му била планувана за 25 август.

В момента той се възвръща от нея.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР