Тринадесет са новите точки в община Габрово, на които са

...
Тринадесет са новите точки в община Габрово, на които са
Коментари Харесай

Нови точки с контейнери за разделно събиране на отпадъци в Габрово

Тринадесет са новите точки в община Габрово, на които са сложени контейнери за разделно събиране на боклуци от опаковки от семействата. Локациите, които допълват досегашните 135 площадки с железни жълти и зелени контейнери за боклуци от опаковки, се намират в кварталите: Стефановци, Недевци, Тлъчници, Градище, Бойката, Златари, Войново, Гачевци и в селата: Поповци, Янковци, Яворец, Враниловци и Жълтеш.

Жълтите железни съдове са предопределени за боклуци от хартиени, железни и пластмасови опаковки, а зелените - за стъкло. Те се обслужват по график според съглашение сред Община Габрово и " Еко Партнърс България " АД.

От Регионално хранилище за неопасни боклуци - Габрово напомнят на жителите на общината типовете опаковки, годни за преработване, които следва да бъдат изхвърляни в жълтите и зелените железни контейнери:

Опаковки от хартия и картон: вълнообразен картон, смесена хартия, вестници и списания

Полимерни опаковки: пластмасови бутилки,полиетилен (високо налягане), полиетилен (ниско налягане) - найлонови торбички, полипропилен, други твърди пластмаси

Стъклени опаковки: смесено стъкло

Метални опаковки: черни метали, цветни метали

Други боклуци: смесени хартии, други пластмаси, композитни материали (опаковки от питиета, храни, в това число сладкарски произведения и др.)
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР