Тринадесет от 17-те членове на медицинския съвет за борба с

...
Тринадесет от 17-те членове на медицинския съвет за борба с
Коментари Харесай

Тринадесет здравни съветници на полското правителство подадоха оставки заради липсата на действия срещу COVID-19

Тринадесет от 17-те членове на медицинския съвет за битка с Коронавирус към полското правителство  подадоха оставки през днешния ден, като упрекнаха полското държавно управление в безучастие в битката с пандемията, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29862
Съветниците обявиха, че подават оставка, защото държавното управление не взема поради рекомендациите им. Преди няколко дни Полша, която е с население от 38 милиона, записва над 100 хиляди умряли от COVID-19.

Лекарите упрекнаха държавното управление във все по-голяма приемливост към хората, които отхвърлят заплахите, свързани с COVID-19, и смисъла на имунизацията в битката против пандемията. Освен това специалистите обявиха, че държавното управление е подхванало прекомерно малко дейности против есенната вълна на ковид, а затова и против опасността от разновидността Омикрон.

Членовете на съвета неведнъж упорстваха за въвеждането на по-строги коронавирусни ограничавания, както и за по-активна акция в поддръжка на имунизацията. Няколко депутати от ръководещото болшинство намерено се опълчиха на имунизацията, а държавното управление зависи от техните гласове в Народното събрание, означи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Полското държавно управление сподели, че постоянно е получавало протиположни отзиви от разнообразни органи, освен от този на научните съветници. Ролята на държавното управление е да взима решения и то го прави въз основа на отзиви на специалисти, които се разграничават едно от друго, съобщи кабинетът. Вземат се поради мненията освен на медици, само че също по този начин и на икономисти и на специалисти от разнообразни сфери, наранени от епидемията, акцентира полското държавно управление.

По данни на полското здравно министерство напълно имунизирани са към 21,3 милиона поляци. Над 8 милиона от тях са получили бустерни дози. От началото на пандемията Полша е записала до през днешния ден 4,28 милиона случая на заразяване, от които 101 841 са довели до гибел. Това е едно от най-високите нива в Европа.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29862  Община Белица анулира всеобщите мероприятия Община Белица анулира всеобщите мероприятия  Германия вкарва по-строги условия за идващите от България Германия вкарва по-строги условия за идващите от България  От 19 януари децата от 12 до 18 година, идващи от страни в „ алената зона “, се позволяват в България при показване на PCR тест От 19 януари децата от 12 до 18 година, идващи от страни в „ алената зона “, се позволяват в България при показване на PCR тест
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР