Тримесечно бебе почина в център за търсещи убежище в Нидерландия,

...
Тримесечно бебе почина в център за търсещи убежище в Нидерландия,
Коментари Харесай

Бебе почина в център за мигранти в Нидерландия

Тримесечно бебе умря в център за търсещи леговище в Нидерландия, което хвърли светлина върху неналичието на подобаващи условия за настаняване на бежанците в страната, трансформирала се в национална рецесия.

В изказване Инспекторатът по опазване на здравето и грижи за младежта заяви, че бебето е умряло в сряда сутринта в спортната зала на приемния център за търсещи леговище в село Тер Апел.

В изказването се отбелязва, че повода за гибелта се проверява.

" Тримесечно бебе умря нощес в спортната зала в село Тер Апел. Както всички, и аз съм надълбоко шокиран от това извънредно събитие ", съобщи държавният секретар Ерик ван дер Бург в Twitter.

Пренаселените условия в центъра за кандидатстване за леговище в Тер Апел, които продължиха месеци наред, се трансфораха в национална рецесия.

Докато нидерландското държавно управление се опитваше да се оправи с казуса, нидерландският Червен кръст сложи палатки в градината на центъра заради липса на кревати, само че ги отстрани след ответна реакция.

Въпреки премахването на палатките доста бежанци, в това число дами, деца и възрастни хора, не престават да спят в градината, заяви анадолската организация.

Холандското държавно управление се бори да откри места за търсещите леговище заради неналичието на място в центровете за даване на леговище и невъзможността на общините да обезпечат заслон на бежанците.

Докато държавното управление се опитваше да улесни прехвърлянето на хотел, закупен в село Алберген, към Централната организация за приемане на търсещи леговище (COA), с цел да настани 300 бежанци, то се сблъска с митингите на локалните поданици.

Освен това Ван дер Бург предложи превръщането на крайцерите в центрове за краткотрайно настаняване като метод да се подкрепи решаването на казуса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР