Тримесечният отчет на Tesla за 10 тримесечия разкри пред Reuters,

...
Тримесечният отчет на Tesla за 10 тримесечия разкри пред Reuters,
Коментари Харесай

Tesla увеличава плана си за капиталови разходи за тази година до $9 млрд

Тримесечният доклад на Tesla за 10 тримесечия разкри пред Reuters, че компанията чака да усили финансовите разноски до $7-9 милиарда тази година по отношение на плануваните по-рано $6-8 милиарда. Следващите две години ще изискват почти същите инвестиции от страна на компанията, която има намерение да финансира финансовите си разноски независимо.

Увеличавайки производството на електрически автомобили приблизително един и половина пъти годишно, компанията има намерение да доближи индустриален размер от 20 милиона транспортни средства на годишна база до 2030 година Това ще трансформира Tesla в най-големия авто производител в човешката история, претендиращ за почти 20% от международния пазар.

През януари Tesla съобщи, че е подготвена да похарчи 3,6 милиарда $ за разширение на индустриалното си оборудване в Невада, което главно създава тягови акумулатори, само че от предходната година създава и полуелектрически камиони. Основната цел на модернизацията на завода в Невада е организирането на произвеждане на акумулаторни кафези вид 4680 в количества, задоволителни за сглобяване на 2 милиона леки електрическия автомобил годишно.

Попътно ще се разшири и производството на електрически автомобили в Тексас и Берлин, а компанията също ще построи оборудване в Мексико, което ще сглобява електрически автомобили, употребявайки нова платформа. По предварителни данни, това ще разреши предлагането на електрически автомобили под $30 000. Вчера, Reuters заяви също, че Tesla чака в близко бъдеще да достави на Канада версии на Model Y със задно предаване, напълно създадени в Китай. Досега компанията е доставяла в Северна Америка единствено създадени в Китай LFP-батерии, само че е сглобявала електрически автомобили на тяхна база за локалния пазар в Тексас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР