Тримесечните отчети на Intel бяха изготвsни в продължение на четири

...
Тримесечните отчети на Intel бяха изготвsни в продължение на четири
Коментари Харесай

През първото тримесечие Intel намали предлагането на клиентски продукти с повече от една трета, а в сървърния сегмент – наполовина

Тримесечните доклади на Intel бяха изготвsни в продължение на четири седмици и затова формата 10-Q беше оповестена от компанията с минимално забавяне по отношение на събитието за тримесечното отчетно мероприятие. Документът разреши да се разбере по какъв начин се трансформира динамичността на доставките на продуктите на компанията във физическо изражение. Лесно е да се познае, че беше отрицателнd, а сървърният сегмент пострада основателно.

В сегмента на ноутбуците приходите на Intel за първото тримесечие спаднаха от $6,0 милиарда на $3,4 милиарда на годишна база. Директно, броят на доставените съставни елементи за ноутбуците е намалял с 37%, до момента в който преобладаването на по-достъпните процесори и модели от предходни генерации в структурата на предлагането докара до спад на междинната продажна цена с 9%.

В сегмента на настолните компютри, приходите на Intel през първото тримесечие спаднаха от $2,6 милиарда на $1,9 милиарда Обемът на доставките на съставни елементи също обичайно е намаляло с 32%, в съпоставяне със същия интервал на предходната година. В същото време съществуването на търсене на подготвени компютри от корпорациите и геймърските системи разреши на Intel даже да усили междинната продажна цена с 5%, което не е неприятно за падащия пазар. Освен това, по време на тримесечното отчетно събитие, управлението на корпорацията призна, че въз основа на резултатите от първите три месеца на годината е съумяло да ускори пазарната си позиция в сегмента на потребителските решения.

Приходите на компанията в сегмента на центровете за обработка на данни и системи с изкуствен интелект са намалели от $6,1 милиарда на $3,7 милиарда, основно заради спад в търсенето на сървърни съставни елементи. Обемите на доставките на последните действително са намалели с 50% по отношение на първото тримесечие на предходната година. Тази наклонност беше единствено отчасти обезщетена от растежа на приходите от програмируемите FPGA матрици на Intel. Нека прибавим, че даже и в такива неподходящи условия Intel съумя да резервира своя пазарен дял на сървърни процесори и на фона на предходни отстъпки от страна на главния си съперник AMD, това може да се назова удвлетворителен резултат.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР