Тримата задържани от автомобилното престъпно сдружение при мащабната спецакция на

...
Тримата задържани от автомобилното престъпно сдружение при мащабната спецакция на
Коментари Харесай

Спипаните автоджамбази Хасан и Пламен натопили Димитър, Стефан и Христо

Тримата арестувани от автомобилното незаконно съдружие при огромната спецакция на ОДМВР-Бургас, обвързвана с обезвреждане на проведена незаконна група, занимаваща се с пазаруване, регистрация и продажба на първокласни коли – предмет на закононарушения – Христо Желязков, Стефан Аладаглийски и Димитър Цветков се изправиха преди минути пред Окръжния съд в Бургас. В този миг магистратите гледат ограниченията им за неотклонение, предава Флагман.БГ.

В правосъдната зала стана ясно, че сглобката на автомобилното съдружие най-вероятно се е счупила. Оказва се, че останалите двама от групата – Пламен Илиев и Хасан Осман, за които през днешния ден на брифинг стана ясно, че са в неопределеност зад граница, са натопили тримата арестувани.

Прокурор Павел Манукян уточни, че всички събрани досега доказателства са задоволителни, с цел да се направи обосновано съмнение, че Христо Желязков (44 г.), Стефан Аладаглийски (50 г.) и Димитър Цветков (25 г.) са направили закононарушението, за което са упрекнати.

Държавното обвиняване уточни, че разполага с разпити на очевидеца Хасан, който в детайли е разказал по какъв начин е работила групата – Желязков го бил задължавал да прави регистрациите на колите. По данни на различен неизвестен очевидец, който също е бил разпитан, механизмът на дейностите се преповтарял. В събраните материали по производството имало роман и на втори неизвестен очевидец, който също удостоверява незаконната активност.

„ Знам, че разказите на анонимните очевидци нямат изключително тежест, само че всичко, казано от тях съответствува. Изискванията за постановяване на неоправдателна присъда са с фактически несъмнена доказаност, само че за мярка е необходим по-нисък интензитет. Той все още е доближат, макар че предстоят още доста дейности по събиране на материали “, сподели прокурор Манукян в правосъдната зала.

Той е на мнение, че има възможност тримата обвинени да се укрият или да извършат друго закононарушение, тъй като се касаело за една трайна продължителна незаконна активност, а това повишавало публичната заплаха от самите действия, осъществени от лицата. Прокурорът напомни, че Христо Желязков има висящо досъдебно произвеждане, само че към него няма влезнал в действие правосъден акт. Това обаче доказвало неговата податливост да прави подобен вид действия. Става дума за случая, когато бе задържан със серийния палач Станимир Рагевски.

В правосъдната зала стана ясно още, че Стефан Аладаглийски има влезнал в действие правосъден акт отпреди месец. За Димитър Цветков държавното обвиняване уточни, че той е с чисто правосъдно минало, само че пък бил доведен наследник на Христо Желязков и двамата координирали активността си. Прокурорът загатна, че има опция да се укрият, защото Желязков постоянно прекосявал границата, а пък в случай че бъдат приети за отговорни, събитията за тях нямало да бъдат по никакъв начин приятни. Държавното обвиняване изиска по отношение на всеки от обвинените да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Защитникът на Стефан Аладаглийски адв. Русев сподели, че във всички разпити на очевидци се споменавало точно името на Хасан Осман и попита за какво той отсъства през днешния ден и не е подреден до другите обвинени.

„ Стефан се е отзовавал на всички претенции, неведнъж е бил призоваван, давал е сведения и е съдействал непрестанно. Трудно мога да приема, че съществува заплаха да се укрие. Всеки път, когато е пресичал границата, постоянно се е прибирал. Той работел в Холандия, което налагало напускането на страната. Разпитите са най-вече на хора с някакви взаимозависимост и техните показания следва да се преразгледат, с цел да стане ясно в какво положение са били, когато са ги давали “, сподели адв. Русев.

Той добави, че подзащитният му Стефан има псориазис и изискванията в ареста биха му коствали здравето. Взимал специфични хапчета, които надали администрацията в пандиза щяла да му обезпечи.

Адвокат на Христо Желязков и доведеният му наследник Димитър Цветков е Петър Димитров. Според него, в доказателствата не било посочено по какъв начин Желязков се е сдобивал с колите и дали въобще е знаел, че тези коли са били предмет на закононарушения. Той акцентира, че в реалност Желязков се занимава с внасяне на коли от Съединени американски щати и Канада, като за тези дейности му помагал Димитър Цветков.

„ В претендирания интервал, в който са осъществявани закононарушенията, за които клиентите ми са упрекнати, е от 2019 година до момента. 2 години от този интервал Желязков не е бил в България, а Димитър въобще не е бил в Бургас – бил е студент във Варна, а след това в София “, сподели адв. Димитров. По думите му, единственото, което ги свързвало с този случай, било лек автомобил Ситроен, който е закупен от сдружението на Желязков. Карала го майката на Димитър. Той обаче бил добит след това, когато към този момент бил регистриран с български номера.

Адв. Димитров съобщи, че няма вид Димитър и Христо да се укрият, тъй като Димитър бил неосъждан и нямал проблеми с Министерство на вътрешните работи, а Христо се грижел за по-малкия си наследник от първата си жена. Защитникът на Желязков акцентира още, че все още той е неосъждан, макар че има висящо произвеждане. „ Не е редно да се водят отрицателни настройки, щом няма присъда. Христо е неосъждан и не е отговорен до доказване на противното. Той работи и оказва помощ в развъждането на 11-годишното си дете “, сподели той.

След минути окръжният арбитър Георги Иванов ще се произнесе за това каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на обвинените.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР