Тримата ще останат в орбита шест месеца и освен довършителните

...
Тримата ще останат в орбита шест месеца и освен довършителните
Коментари Харесай

Китай изстреля космическия кораб „Шенджоу-14” с трима тайконавти

Тримата ще останат в орбита шест месеца и с изключение на довършителните работи на Tiangong, ще приготвят и връзката към жилищния модул и двата лабораторни модула „ Вентиан ” (Wentian) и „ Менгтиан ”(Mengtian). Екипът ще конфигурира съоръжение вътре и отвън станцията и ще организира редица научни проучвания.

Командир на полета е 43-годишният Чен Донг, някогашен боен водач, който лети в космоса за повторно. Мисията е втори галактически полет и за първата китайска жена-космонавт, 43-годишната Лиу Янг, която направи галактическия си дебют през 2012 година Цай Джиуже, 46-годишен, лети в космоса за първи път.

„ Мисията Шенджоу-14 е основна борба в стадия на създаване на китайската галактическа станция. Задачата ще бъде по-тежка, провокациите ще бъдат по-големи “, сподели Чен Донг на конференция в събота.

Когато бъде приключена, Т-образната галактическа станция ще може да побере до 25 микролаборатории. Във Wentian ще се организират биологични изкледвания. Модулът ще бъде екипиран с кабина с въздушен шлюз за излизане в открития космос,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР