Тримата пострадали при срутването на тунел Железница са в съзнание

...
Тримата пострадали при срутването на тунел Железница са в съзнание
Коментари Харесай

Контактни са тримата, пострадали при срутването в тунел Железница

Тримата потърпевши при сриването на тунел " Железница " са в схващане и са контактни . Те са техническият началник на обекта Г.Ф. (на 47 години), който е с леки телесни повреди, С.Д. (на 31 години) - с три счупени ребра, увреждане на бял дроб и спукана кост на крайници и К.Ч. (на 46 години) е с фрактура на дясното бедро.
 Срутване в тунел Обновена
Срутване в тунел " Железница ", трима ранени служащи

Пострадали са трима служащи, откарани са в болница

Благоевградската районна прокуратура проверява случая с тримата потърпевши служащи в строящия се тунел на Автомагистрала " Струма ", оповестиха от прокуратурата. Разследването е за причиняване на междинна или тежка телесна щета заради неведение - член 134, ал.1, т.2 Наказателен кодекс. Според текста на закона, отговорните се санкционират с до 2 година затвор или с пробация за нанасяне на междинна телесна щета.

Към момента е известно, че тази заран в строящия се тунел в региона на с. Железница, община Симитли, който е част от автомагистрала " Струма ", се срутила скална маса и пръст. Затрупани са трима от работещите чиновници на фирмата-изпълнител.
 Живи са служащите, затрупани в тунел
Живи са служащите, затрупани в тунел " Железница "

Добрата вест заяви здравният министър

На мястото на случая са дежурен прокурор, основен проверяващ служител на реда на 01 РУП - Благоевград, както и на поемни лица и механически помощници.

На районния прокурор от Благоевград е предадена на място документи на сдружението, което строи тунела. Предадени са и периодически и ежедневни инструктажи. Разпитват се 21 служащи, които били на промяна по време на случая.

Предстои назначение на експертизи, както и други дейности по следствието.

Припомняме, че на 18 февруари предходната година стана ясно, че са прокопани първите 400 метра от тунела.

През октомври 2019 година стана ясно, че " Джи Пи Груп " се отхвърля да строи тунел " Железница ". Няколко месеца по-късно обаче " Джи Пи Груп " въпреки всичко пое градежа на тунела.
 Борисов ревизира положението на потърпевшите служащи от тунел Обновена
Борисов ревизира положението на потърпевшите служащи от тунел " Железница "

Той дойде в благоевградската болница, където са настанени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР