Тримата най-добри джудисти на България ще вземат участие в предстоящия

...
Тримата най-добри джудисти на България ще вземат участие в предстоящия
Коментари Харесай

България с най-добрите си джудисти на Мастърс-а в Унгария – ЖРЕБИЙ

Тримата най-хубави джудисти на България ще вземат присъединяване в идния шампионат от веригата Мастърс в Унгария. За влиятелната конкуренция са дали поръчки от 419 джудисти от 59 страни.

Схватките, които започват в петък (4 август) ще се проведат в „ Ласло Пап Арена “ в столицата Будапеща.

С екипа на България в борбите ще се пуснат номер 1 при мъжете и дамите ни – Ивелина Илиева и Ивайло Иванов, както и огромната ни вяра измежду по-младите Марк Христов.

Илиева ще се бори в категория до 57 кг, където има общо 31 поръчки. Тя бе сложена на 10 позиция съгласно ранглистата, а жребият ѝ отреди Група B. Тя започва в петък против Дж. Климкайт от Канада. При триумф ще се изправи против победителката от двойката С. Аминова (Узбекистан) Л. Найнре (Великобритания). Ако завоюва и втората си среща ще чака една всред Н. Гякова (Косово), Т. Диас Капани (Италия), П. Гнето (Франция) или О. Гарсия Оделин (Куба).

 Снимка: БФ Джудо

Ден по-късно ще забележим на татамито Марк Христов при 73-килограмовите. Жребият не бе благоразположен към него. Европейският първенец до 23 години бе 11-ти от 35 в схемата. На старта си той ще се изправи против четвъртият Нилс Стъмп от Швейцария, който е бронзов медалист от Европейското през 2021 година При  триумф ще срещне един всред Е. Бацая от Монголия или З. Смагулов от Казахстан.

 Снимка: БФ Джудо

Под номер 11 бе в жребия и Ивайло Иванов. Последен от родната група той ще излезе в неделя в категория 90 кг, където има 30 поръчки. Първото му затруднение е натурализираният испанец Тристани Мосакшлишвили, а спечелилият ще се изправи против Кристиян Парлати (Италия)/Яспер Сминк (Нидерландия).

Тимът ще бъде с треньора Свилен Скерлев, а българският тим е воден от президента Румен Стоилов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР