Тримата най-богати в Америка - Мъск, Безос и Бил Гейтс

...
Тримата най-богати в Америка - Мъск, Безос и Бил Гейтс
Коментари Харесай

Тримата най-богати в Америка не плащат данък върху доходите си

Тримата най-богати в Америка - Мъск, Безос и Бил Гейтс живеят в щати, които не събират налог върху приходите. Изпълнителният шеф на Tesla неотдавна се реалокира от Калифорния в Тексас, където също не се заплаща налог. Богатството му се пресмята на 140 милиарда $, написа Forbes.

Преместването на Мъск беше предстоящо, откакто изтекоха сходни клюки от негови другари и сътрудници. Преди няколко месеца Мъск се сблъска с калифорнийските управляващи поради рестриктивните мерки на щата, въведени поради ковид. През май Той стигна до съд с окръг Аламеда и заплаши да реалокира мощностите си отвън щата, откакто имаше възбрана за работа на фабриката му, позиционирана там.

Безос (с благосъстояние на стойност от 183,3 милиарда долара) и Гейтс (с към 118,7 милиарда долара) живеят във Вашингтон, който е един от деветте щата, които не събират налог върху приходите. Останалите са Тексас, Аляска, Флорида, Невада, Ню Хемпшир, Южна Дакота, Тенеси и Уайоминг.

Мъск надалеч не е единственият милиардер, който се мести в данъчно леговище. Доналд Тръмп да вземем за пример се реалокира във Флорида през октомври 2019 година, откакто десетилетия наред живя в небостъргача Trump Tower в Манхатън. Титаните от Уолстрийт Карл Икан и Пол Сингър реалокираха хедж фондовете си във Флорида надлежно през 2019 година и 2020 година

Милиардерът основал на Paychex Том Голисано, споделя, че икономисва 13 800 $ дневно от налози, единствено тъй като се мести от Ню Йорк във Флорида през 2009 година

Това, несъмнено, може да ощети много хазната на някои щати в Съединени американски щати, поради големия приход, който някои милиардери генерират. Когато мениджърът на хедж фондовете Дейвид Тепър взема решение да се реалокира от Ню Джърси във Флорида през 2016 година, решението коства на щата стотици милиони доходи и трансформира прогнозите за налога върху приходите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР