Моряци, пътуващи към Австралия, спасени след лодка, повредена от няколко атаки на акули

...
Тримата мъже - двама руснаци и един французин на възраст
Коментари Харесай

Тримата мъже - двама руснаци и един французин на възраст между 28 и 64 години - са „здрави и добре“, според Австралийския орган за морска безопасност (AMSA) дежурен мениджър Джо Зелър.

Той каза, че едно пътуване, покриващо разстоянието от приблизително 1240 мили (2000 км) между Вануату и източното крайбрежие на Австралия, обикновено би отнело две до три седмици на този вид кораб.

Снимки, направени отгоре, показват значителни щети на катамарана - който има два успоредни корпуса, свързани с платформа - след няколко атаки на акули.

Изображение: Тримата моряци бяха качени на борда на друг кораб. Снимка: Австралийският орган за морска безопасност чрез AP

Мотивацията за нападението на акулите е „неясна“, но г-н Зелер каза, че е по-сигурен за причината зад бързото спасяване.

Мъжете имаха GPS-кодиран авариен фар, на който да благодарите, като спасителите могат бързо да определят местоположението им.

Прочетете повече от Sky News:
Жена в критично състояние след нападение на акула на плажа в Ню Йорк
Акула атакува гмуркач с шнорхел при „много страшен“ инцидент край бреговете на Великобритания

AMSA осигури помощта на превозващ превозно средство кораб под панамски флаг, наречен Dugong Ace, който взе моряците на борда. Те се очакват в Бризбейн, в източна Австралия, в четвъртък.

Спасителен самолет също беше изпратен на мястото.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР