Тримата мъже - двама, от които местни жители на 46

...
Тримата мъже - двама, от които местни жители на 46
Коментари Харесай

Задържаха трима телефонни измамници и техен помагач във Великотърновско

Тримата мъже - двама, от които локални поданици на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица, с богато престъпно минало, са арестувани в региона на с. Камен, Великотърновско. По-възрастните мъже са били осъждани за измами, а 38-годишният е регистриран за прилагане на непозната комерсиална марка.

Акцията е била осъществена от криминалисти на ГДНП и ОДМВР-Велико Търново, Русе и Шумен. При претърсването са били конфискувани три мобилни телефона със СИМ карти, 80 лв. и движимости, свързани с незаконната им активност.

В рамките на профилираната интервенция, минути откакто стара жена предала 1960 лева на чужд, той бил арестуван в лек автомобил на тир паркинг малко преди гр. Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен гражданин на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на пощальон в лъжливата скица.



Според данните досега жертви на закононарушението се оказали две дами на 83 и 71 години от шуменско село. Те били подведени по добре познатата лъжлива скица - подпомагане на полицията. След като съумели да ги убедят по телефона, че са полицейски чиновници и че би трябвало да им спомагат за залавяне на измамници, непознатите им дали инструкции да оставят всички пари, с които разполагат, в плик на място, покрай парцела на една от дамите.

Четиримата мъже са арестувани за период до 24 часа. Разследването е под надзора на Районна прокуратура-Шумен. Изяснява се съпричастността на арестуваните към телефонни измами на територията на цялата страна.



Автор: Венета Николова

СНИМКИ: Министерство на вътрешните работи
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР