Тримата китайски тайконавти от мисията Шънджоу-14 прекараха вече два месеца

...
Тримата китайски тайконавти от мисията Шънджоу-14 прекараха вече два месеца
Коментари Харесай

След 2 месеца в Космоса: Резултатите на китайския екипаж на „Шънджоу-14”

Тримата китайски тайконавти от задачата " Шънджоу-14 " прекараха към този момент два месеца в орбита, откогато бяха изпратени на китайската галактическа станция на 5 юни. Членовете на екипажа, натоварени с най-сложната и предизвикателна задача по време на строителната фаза на галактическата станция до момента, са извършвили разнообразни действия през първите два месеца от шестмесечното си пътешестване и са в положително физическо здраве, оповестява Центъра за астронавти на Китай.

Първата задача на екипажа беше да сътвори витална среда в лабораторния модул " Уънтиен ", оповестява " Радио Китай ". Той има същите жилищни пространства за астронавтите както главния модул Тиенхъ, в това число три спални пространства, тоалетна и кухня. Освен това там беше конфигурирано и тествано оборудването за научни опити, които ще бъдат провеждани по-късно в модула.

Екипът също е тествал работата на новата дребна роботизирана ръка на борда на лабораторния модул " Уънтиен ", която е дълга съвсем шест метра и може да манипулира потребни товари до три тона. Преди идването, в галактическата станция към този момент имаше по-голяма роботизирана ръка, която е дълга 10,2 метра и може да обработва обекти до 25 тона.

Друга значима задача е да бъдат готови новите скафандри за първото излизане в космоса. Екипът е ревизирал батериите и цялостното положение на трите скафандъра за първите им действия отвън кораба. Това са собственоразработените от Китай скафандри, наречени Фейтиен, които съшо по този начин бяха употребявани в задачите " Шънджоу-12 " и " Шънджоу-13 ".

Работата на тайконавтите на " Шънджоу-14 " включва и ежедневната поддръжка на главния модул " Тиенхъ ", както и ръководството на товари в разнообразни кабини на галактическата станция. Всеки от тях също намира време за 80 минути физическа подготовка на ден, с цел да поддържа здравословна форма.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР