Тримата гранични полицаи, които са били на смяна на ГКПП

...
Тримата гранични полицаи, които са били на смяна на ГКПП
Коментари Харесай

Отстраниха временно трима гранични полицаи във връзка с жестокото убийство в София

Тримата гранични служители на реда, които са били на промяна на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци " в деня на убийството на 49-годишният Кирил Русев са краткотрайно отстранени, оповестиха от Групово дело " Гранична полиция ".

По данни на прокуратурата след убийството на Русев обвинените Александър Кинов и Петър Алекснадров минали през граничния пункт в Сърбия като Кинов е излязъл от България с персоналната карта на убития Кирил Русев. Така те се пробвали да основат усещането, че Русев е напуснал страната.

Насрещна инспекция от граничните управляващи в Сърбия демонстрира, че по-късно двамата са се върнали у нас с истинските си документи са идентичност.

Със заповеди на шефа на Главна дирекция „ Гранична полиция “ гл. комисар Антон Златанов са формирани дисциплинарни производства за осъществено на 4 януари 2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци “ нарушаване на разпоредбите за граничен надзор.

Според източници на " По света и у нас " единият отхвърлен чиновник е направилият граничен надзор и позволил Александър Кинов да излезе от страната с персоналната карта на Кирил Русев. Вторият отхвърлен е направил граничната инспекция при влизане на Кинов в България без да ревизира за какво не е регистриран на излизане. Третият е на управителна позиция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР