Тримата бяха задържани по конкретен повод и причина. Те не

...
Тримата бяха задържани по конкретен повод и причина. Те не
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Борисов не беше арестуван ей така, имаме 430 страници срещу него

„ Тримата бяха арестувани по съответен мотив и причина. Те не бяха арестувани просто ей по този начин, тъй като органите на Министерство на вътрешните работи по това време са нямали никаква служебна ангажираност. Те са арестувани по съответен сигнал на един български жител, който е отвън страната. " Така някогашният вътрешен министър и кандидат-депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков разяснява отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати, в който се разяснява ареста на Бойко Борисов.

" Тримата са били свързани в корупционна скица с намиращия се в Дубай Васил Божков. Към тяхното задържане се е пристъпило, откакто са събрани 430 страници материали, от които всеки естествен човек може да направи извод, че е съществувала такава корупционна скица “, разгласи той в Кюстендил без да посочи потвърдена ли тази скица във въпросните стотици страници. 

Според него решението на съда, че задържането е било незаконосъобразно, напълно не означавало, че има „ знак на тъждество с виновността на тези три лица “.

„ Много е мъчно да приказваме по тематиката дали правата на българските жители са на фундамент. Очевидно е, че това не може да бъде по този начин, откакто това, което жителят има като право, в случай че желае да го осъществя, би трябвало да го осъществя посредством някаква корупционна скица.

Като четем в Доклада на Държавния департамент на Съединени американски щати за съблюдаване на човешките права за 2022 година, че правата на българските жители са нарушени - това е прекомерно необятен въпрос. В този отчет напълно не става дума единствено за лица, за които са взети ограничения за насила, да вземем за пример „ задържане под стража “. Въпросът е доста, доста по-широк “, сподели още той.

„ След като спечелим изборите на 2 април и съставим държавно управление, би трябвало да поставим всички старания да създадем такива правила, които да важат за всички и да се ограничи до най-малко корупционната среда в нашата страна. Корупцията основава освен неприятен имидж на България, само че е и събитие, което води до обедняването на всички български жители “, увери Рашков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР