Тримата български граждани, които бяха бити и арестувани на границата

...
Тримата български граждани, които бяха бити и арестувани на границата
Коментари Харесай

Съдят по бързата процедура тримата българи, задържани на ГКПП Деве Баир

Тримата български жители, които бяха бити и задържани на границата с Македония, към този момент са превозени в град Крива паланка, където ще бъдат съдени по бързата процедура, оповестиха от пресцентъра на партия " Възраждане ". 

Един от тримата е някогашният народен представител от 47-то и 48-то Народно заседание и зам.-председател на комисията по външна политика Ангел Георгиев. Преди да бъде задържан той съумя да разгласява в профила си във Facebook клипове от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево-Деве Баир ", където десетки коли бяха спрени за часове и не бяха допускани от македонските гранични управляващи в страната. 

На записа се вижда по какъв начин откакто жител се доближава към Ангел Георгиев и се оплаква, че човек от автомобил с българска регистрация е въведен в постройката на граничната работа, някогашният депутат прави опит да потърси информация за повода. Униформени чиновници се доближават към него със заповед да спре телефона, той отхвърля и се вижда битка. 

Чува се ясно по какъв начин един от македонските гранични служители на реда заплашва: " Един, в случай че мръдне, главата ще извъртиш. Ясно ли е? ". На фрагментите обаче не се виждат лица, защото камерата е ориентирана към пода.

 

 

От " Възраждане " допълват, че вероятният излаз от това бързо и непозволено произвеждане са два: тримата българи да бъдат върнати до границата и да им бъде ударен черен щемпел или да бъдат наказани на до 35 дни затвор.

Пред БНР водачът на партията Костадин Костадинов разяснява, че няма връзка с Ангел Георгиев.

" Полицаите стартират неоснователно да ги бият и по-късно са отведени в постройката на контролно-пропусквателен пункт на македонската граница, а няколко секунди по-късно излъчването от телефона на Ангел Георгиев престава, след което към този момент нямаме връзка с него и не знаем какво се случва, само че е задържан и арестуван сега безусловно неоснователно. Просто тъй като е питал за какво задържат другия човек преди него. И поради това е пребит на границата ", добави той.

За случая са известени българските управляващи и българските представители в Европейски парламент.

" Уведомихме министъра на вътрешните работи Демерджиев, уведомихме министъра на външните работи Николай Милков и сме уведомили българските евродепутати, изпратихме информация на Илхан Кючюк, който е основният докладчик от страна на Европейския парламент за преговорния развой с РСМ, за участието на тази страна в Европейски Съюз, пратихме я на всички български медии и се надяваме този път да има откровена реакция, тъй като този път не става дума да провокация както до момента от хулигани или от опозиционни партии в Македония, този път става дума за откровена провокация от страна на македонското провителство, непредизвикана с безусловно нищо ", безапелационен бе водачът на " Възраждане ". 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР