Тримата български евродепутати от ДПС и либералната група Обнови Европа“

...
Тримата български евродепутати от ДПС и либералната група Обнови Европа“
Коментари Харесай

Евродепутатите ни от ДПС искат европейска рамка срещу дарения за партии от криптокомпании

Тримата български евродепутати от Движение за права и свободи и демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ) приканват за обща европейска регулаторна рамка, с която да се предотврати финансирането на политически партии и субекти от съмнителни криптокомпании.

Призивът се съдържа в писмен въпрос до Европейската комисия, изпратен от Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели. Той е във връзка със абсурда с Nexo.

Българските либерали акцентират интереса към потреблението на криптовалути за политически дарения и ежедневното увеличение на присъединяване на криптокомпании в политически акции. В писмото си до Европейска комисия те показват подозренията си за заобикаляне на закона в случаите, когато обособени чиновници или ръководители на тези компании вършат персонални дарения за избрана политическа партия

„ Такъв е и казусът с България, в която след огромно интернационално следствие се откри, че криптокомпания, забъркана в пране на пари в големи размери, в това число на съветски олигарси и терористични организации, е финансирала посредством свои чиновници избрана политическа партия “, акцентират Кючюк, Михайлова и Алиева.

И задават следния въпрос:

„ Как Комисията планува да отбрани европейската народна власт, когато представители на политически субекти посредством приемането на средства от незаконни организации биват избирани на управителни позиции, в това число и в Европейския парламент? “

Вчера, по време на пленарната сесия в Страсбург, евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ и Европейската национална партия (ЕНП) прикани Европейската прокуратура да се заеме с оповестеното у нас следствие и възможната връзка на компанията Nexo с партия „ Да, България “.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР