Тримата български боксьори, които стигнаха до финалите на международния турнир

...
Тримата български боксьори, които стигнаха до финалите на международния турнир
Коментари Харесай

Седем титли за България от купа "Странджа"

Тримата български боксьори, които стигнаха до финалите на интернационалния шампионат " Странджа " в София, завоюваха срещите си и прибавиха още три трофеи за страната от конкуренцията след четирите в женския шампионат.

За носителите на купа " Странджа " бяха избрани Петър Белберов и Севда Асенова.

Боян Асенов победи при 56-килограмовите при своя дебют на интернационалната сцена при мъжете. Той победи Шахриер Ахмедов от Русия с 4:1 съдийски гласа (29:28, 28:29, 30:27, 29:28, 29:28).

" Руснакът не е лек боксьор, само че го превъзхождах с по-добра техника. Благодарен съм на всички треньори и ръководители, както и на брат ми Даниел Асенов, които ме подкрепяха в тези първи мои стъпки при мъжете, тъй като при промяната на възрастта не е елементарно ", съобщи след награждаването си 18-годишният Боян, която е минимален брат на двукратния европейски първенец Даниел Асенов.

Да го окуражава компактно до него бе и Даниел, който пропусна шампионата поради травма.

" Проблемите с палеца към този момент отшумяват и даже направих спаринг преди няколко дни. Важното е да съм изцяло подготвен за идното европейско състезание до 22 години, а преди този момент имам и мач от WSB сериите с " Френските бойни петли " против тима от Хърватия ", разкри Даниел, който е притежател на купа " Странджа " за 2017 година.

В категория до 91 кг Радослав Панталеев напряко разруши иранския си съперник Салар Голами и стигна до безапелационен триумф с 5:0 с най-голяма разлика в точките от всички срещи на шампионата - 30:26, 30:25, 30:25, 30:26, 30:26.

За Панталеев това е втора купа от " Странджата ", след триумфа в предходната му категория до 81 кг през 2015 година.

" Много съм удовлетворен от представянето си, тъй като това ми беше първо по-сериозно съревнование в новата за мен категория, която е с цели 10 кг повече от предходната. Мисля, че съм добре квалифициран и ми върви в тази категория ", съобщи Панталеев, който след 2 дни отпътува за Англия, с цел да играе в петък в мача от WSB против състава на Италия.

Трета купа при най-тежките над 91 кг от " Странджа " прибави към сбирката си Петър Белберов. Българският национал има злато от предходните две издания на конкуренцията. Сега Белберов се оправи на финала с Гурген Ховнанисян от Армения с 4:1 съдийски гласа - 28:29, 30:27, 30:27, 29:28, 29:28, макар че се боксира с тежка травма на дясната ръка, за която той не е желал да се схваща авансово.

" Скъсах връзки на бицепса още в първия мач и най-после не можех да играя на 100% - беше ми много мъчно. Преди финала даже бях изпаднал в меланхолия, само че с помощта на съотборниците ми от националния отбор, се подвигнах ", разкри Белберов.

Контузията няма да му разреши да партнира на Панталеев в идния WSB конфликт, защото най-малко месец ще се наложи да щади ръката си.

И тримата български първенци също бяха наградени, облечени със специфичните фланелки с надпис #boxinginolympics, в поддръжка на оставането на бокса в олимпийското придвижване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР