Тримата българи, обвинени в шпионаж на Острова, остава в ареста.

...
Тримата българи, обвинени в шпионаж на Острова, остава в ареста.
Коментари Харесай

Тримата българи, обвинени в шпионаж на Острова, са в ареста

Тримата българи, упрекнати в шпионаж на Острова, остава в ареста. За задържането им удостовери посланикът ни във Англия Марин Райков. Тримата са обвинени, че са шпионирали в интерес на Русия българската диаспора в Англия.  
Прочетете още
Очаква се мярката им за неотклонение да бъде гледана в края на септември, а през януари идната година да се изправят пред съда, написа Българска национална телевизия. По тяхна информация българите Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са задържани през февруари.

Проверка в уеб страницата на Централната изборна комисия демонстрира, че Бисер Джамбазов и Катрин Иванова няколко пъти са били участници в секционни изборни комисии в Лондон. Това значи, че са имали достъп до персоналните данни на хиляди гласоподаватели.

След провеждането на избори в уеб страницата на ЦИК постоянно се разгласяват сканирани протоколи, направени от секционните комисии. Преглед на тези протоколи демонстрира, че  Бисер Джамбазов и Катрин Иванова  са взели участие няколко пъти в изборни комисии. Това се е случило в интервала 2016-2021 година. Във всяка от тези комисии Джамбазов е бил в ролята на ръководител, а Иванова - на ръководител, зам.председател и секретар. Той е бил и председател на СИК в Ийлинг.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР