Трима заместник-министри са назначени в три министерства.Наталия Митева е назначена

...
Трима заместник-министри са назначени в три министерства.Наталия Митева е назначена
Коментари Харесай

Назначиха трима заместник-министри СНИМКИ

Трима заместник-министри са назначени в три министерства.

Наталия Митева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Притежава богат интернационален опит в образованието, включително е заемала позицията управител „ Стратегически стратегии за образованието “ в Google. Работила е интензивно с Колумбийския университет и педагогическия лицей Банк Стрийт в Ню Йорк в областта на педагогичен практики и ефикасните технологии за преподаване. Завършила е магистратура по обществени политики в Мерилендския университет в Съединени американски щати и бакалавър по интернационалните връзки от Колумбийския лицей в Съединени американски щати. Заповедта за назначението на Наталия Митева като заместник-министър на образованието и науката ще влезе в действие от 3 юли т.г. Постът освобождава Надя Младенова, считано от 1 юли.



Георги Николов е назначен на длъжността заместник-министър на правораздаването. Той е арбитър в Административен съд-София област. Преди това е бил ръководител на Районен съд – гр. Сливница. Бил е също боен следовател в Софийска военно-окръжна прокуратура в интервала 1997-2003 година и юрист в интервала 1992-1997 година По обучение е правист, магистър по право на Европейски Съюз от СУ „ Св. Климент Охридски “.



Поста заместник-министър в Министерството на труда и обществената политика поема Мая Василева. Тя има дълготраен управителен и експертен опит в областта на обществената политика. В интервала 2019 година - 2022 година заема длъжността заместник-изпълнителен шеф на Агенцията за обществено подкрепяне, където дава отговор за развиването на обществените услуги за пълнолетни, осъществяването на политиката за хора с увреждания и даването на обществени помощи. Има дълъг професионален стаж в община Ловеч, като от 2013 година до 2016 година е шеф на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “.

Притежава магистратура по „ Публична администрация “ и бакалавърска степен по „ Социални действия “ от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “.



Днес по персонални аргументи Мария Бояджийска отхвърли да заеме поста заместник-министър на околната среда и водите. Въпреки това, тя ще продължи да работи в региона на околната среда и устойчивото развиване в сходство с правилата си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР