Трима волейболисти от националния отбор по волейбол за мъже под

...
Трима волейболисти от националния отбор по волейбол за мъже под
Коментари Харесай

Волейболните национали до 21 г. се надяват да продължат с успехите

Трима волейболисти от националния тим по волейбол за мъже под 21 години съумяха да уважат първата гала " Младите първенци на България ", проведена от Министерство на младежта и спорта (ММС).

Стоил Палев, Вeнислав Антов и Владимир Гърков получиха от името на тима наградата на ММС с благодарност за постигнатите триумфи през 2023 година Воденият от Андреа Буратини тим завоюва бронз от международното състезание в Бахрейн. Това е трети орден за български юношески отбор от шампионат на планетата и първо международно отличие от 20 години насам в тази възраст. За достижението си тимът ще бъде премиран еднократно от ММС.

Националите приказваха за триумфите си и споделиха желанията си за идната година в изявление за Българската федерация по волейбол.

За първи път Министерство на младежта и спорта отличава подрастващи тимове и спортисти за триумфите през годината. Вие сте първият волейболен тим с този приз. С какви страсти го приехте?

Венислав Антов: Аз съм доста прелестно сюрпризиран от министерството, че ни поздравиха за триумфите и за труда, който поставяме всеки ден. Щастливи сме, че получихме тази премия и се надяваме и в бъдеще да има още такива събития.

Завоювахте бронзовите медали от международното състезание. Със удовлетворение ли приемате третото място или има някаква нотка на отчаяние?

Стоил Палев: Да, удовлетворени сме сигурно. Но можеше и по-добре да изпратим годината, защото не успяхме да се класираме за идното европейско състезание. Ако погледнем обратно, въпреки всичко третото място на международно не е по никакъв начин малко отличие.

През последните години вашият набор не пропуща да завоюва орден от огромно състезание – европейско или международно. Надявате ли се тези триумфи да ги придвижите скоро и в мъжкия състав?

Владимир Гърков: Радваме се, че на всяко състезание, на което участваме сме взели някакъв орден. И в този момент се надяваме да пренесем тази наша сила в мъжкия тим, в случай че ни се даде опция. Ние ще продължим да упражняваме със същата отдаденост и ще чакаме един ден да ни се даде късмет и при мъжете.

Успехите и резултатите на националния тим във вашата възраст оказват помощ ли на представянето ви на клубно равнище?

Владимир Гърков: Със сигурност едното е обвързвано с другото. Според мен, дори първо идва работата в клубните тимове, тъй като времето в националните ни тимове е по-кратко. В националния усъвършенстваме някои детайли и сработката сред някои играчи. Но двете неща са доста свързани.

Освен триумфа на отбора на България под 21 години, Българска федерация волейбол изпраща една доста сполучлива година при подрастващите. Това отзив ли е за надарено потомство, което се развива?

Венислав Антов: Смятам, че федерацията дава много за нас, младите. Но също и за мъжкия, и женския тим. Надяваме се, че ще продължим с триумфите и в случай че не на тези Олимпийски игри, най-малко в Лос Анджелис да се класираме и да успеем да зарадваме всички българи.

Какво си пожелавате за 2024 година?

Стоил Палев: Най-вече си поисквам да сме здрави и допустимо повече триумфи!

Владимир Гърков: Да сме здрави, да имаме шанс и доста триумфи!

Венислав Антов: На първо място да сме здрави и естествено другото с доста работа и старания - ще си го реализираме!

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР