Трима военнослужещи са били убити, а десетки са ранени по

...
Трима военнослужещи са били убити, а десетки са ранени по
Коментари Харесай

Удариха с дрон американски войници в Йордания, има загинали

Трима военнослужещи са били убити, а десетки са ранени по време на офанзива с безпилотен дрон срещу американските сили, разположени в Йордания, покрай сирийската граница.

Това заяви президентът Джо Байдън и американски публични лица в неделя, съобщи " Ройтерс ", цитира Българска телеграфна агенция.

Байдън упрекна подкрепяни от Иран групи за офанзивата.

" Въпреки че към момента събираме обстоятелствата за нападението, знаем, че е осъществено от радикални групировки, подкрепяни от Иран и настоящи в Сирия и Ирак ", сподели Байдън в изказване.

Най-малко 34 чиновници са били прегледани за допустимо травматично мозъчно пострадване, изясни американски чиновник пред " Ройтерс ".

Това са първите смъртни случаи на американски бойци в региона от началото на войната в Газа. Нападението е осъществено в събота вечерта.

Атаката е сериозна ескалация на към този момент напрегнатата обстановка в Близкия изток, където избухна война след офанзивата на палестинската формация " Хамас " против Израел на 7 октомври, при която починаха 1200 души. Последвалото нахлуване на Израел против Газа пък досега е умъртвило над 26 000 палестинци, съгласно данни на локалното здравно министерство.

Докато Съединените щати до момента поддържаха публична позиция, че Вашингтон не е във война в района, те нанесоха удари против цели на йеменските хути, които нападнаха търговски кораби в Червено море.

" Ще осъществим техния ангажимент за битка с тероризма. И не се съмнявайте - ще подведем под отговорност всички виновни във време и по метод, който изберем ", сподели Байдън в изказването си, публикувано от Белия дом.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР