Трима водещи хирурзи от Плевен изразиха ясно желание да се

...
Трима водещи хирурзи от Плевен изразиха ясно желание да се
Коментари Харесай

Хирурзи от Плевен: Ваксината е пътят

Трима водещи хирурзи от Плевен показаха ясно предпочитание да се имунизират - проф. Добромир Димитров, доктор Славчо Томов и член кор. проф. доктор Григор Горчев, заяви БНР.

И тримата са измежду световноизвестните имена, свързани с роботизираната хирургия. Проф. доктор Добромир Димитров преди броени дни извърши неповторима интервенция, за първи път по рода си у нас. Проф. доктор Славчо Томов пък е ректор на Медицинския университет, а член кор. проф. доктор Григор Горчев в далечната 2004 година подреди България измежду водещите страни, които употребяват актуалните способи при оперативното гинекологично лекуване.

И тримата през днешния ден работят с трето потомство робот Да Винчи и разшириха периметъра на активност в тази посока. Създадоха и не престават да образоват млади лекари. Заслужиха и утвърдиха престижа на плевенската школа по света. Затова тяхното мнение постоянно е значимо.

Работата не стопира и по време на пандемия с ковид. Мнението на учените е, че имунизацията е пътят, който би трябвало да следваме.

" Ваксините не са основани по този начин бързо, както считат някои хора ", сподели в " Хоризонт за вас " проф. доктор Славчо Томов:

" Фирмите работят по такива типове ваксини повече от 10 години...Аз ще се имунизирам, както ще го препоръчам и на моите близки ".

Проф. доктор Григор Горчев уточни в " Хоризонт до обед ", че ще се имунизира, като заобикаля да разяснява тематиката, тъй като това съгласно него би трябвало да вършат експерти:

" Аз прекарах Covid-19 и видях какво е. Догодина ще се имунизирам. Проблемът е, че се изричат хора, клиницисти, които не са наясно - би трябвало да се чуят способените експерти в тази област - пфизиатри, имунолози, алерголози и инфекционисти. За да се сътвори групов имунитет “.

" В този сложен миг е належащо по-голямо доверие към експертите и хората с опит ", съобщи в " Хоризонт за вас " проф-д-р Добромир Димитров, заместник-ректор на Медицинския университет:

" Аз ще се имунизирам, сега, в който ми намалеят антителата “, сподели той.

Специалистите показаха, че най-важно за прекъсване на пандемията е по-голямо покритие от имунизирани хора. Те допълниха, че за първи път толкоз доста хора вземат участие в изследването за другите етапи на имунизациите - над 43 хиляди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР