Трима ученици от школата на учителя по физика Теодосий Теодосиев

...
Трима ученици от школата на учителя по физика Теодосий Теодосиев
Коментари Харесай

Събират средства за стаж на трима ученици от школата на Теодосий Теодосиев

Трима възпитаници от школата на учителя по физика Теодосий Теодосиев са поканени на летен стаж в Сан Диего, Калифорния. За да стане обаче той действителност, на тримата възпитаници ще са нужни към 15 000 $ за превоз, храна и настаняване.
Първите трима стажанти, които ще заминат за Калифорния, са топ медалистите на страната от интернационалните надпревари по физика и математика, млади български очаквания в региона на науката - Александър Глушков, Александър Проданов и Стилиян Иванов.

Александър Глушков-16 година: Понеже в учебно заведение нормално се учи единствено теоретичната част на физиката, няма никакъв метод за допир до пробната ѝ част, надлежно в лаборатория, оборудвана лаборатория, има доста повече благоприятни условия и способи да се докоснем до същинската част на науката.

Александър Проданов-15 година: Аз персонално съм извънредно горделив от обстоятелството, че бях определен като един от хората, които да отидат там, защото в действителност проф. Теньо Попминчев е един по този начин ярък представител - това, което България може да реализира в научната област. И в действителност той с това, че е бил лауреат за Нобелова премия, с извънредно огромна възможност да завоюва такава. С невероятното си достижение, което в полза на истината е било считано за невероятно, преди той самият да го направи, мисля, че в действителност да имаш опция да се докоснеш до подобен човек е една доста добра опция.

Проф. Теньо Попминчев, който закупи международна популярност с откритието си в лазерните технологии, е поканил и своя преподавател.

Теодосий Теодосиев: Аз не желая да заедно съм с тези деца. Предпочитам да отиде някой от нашите огромни лауреати, които сега учат някъде на запад, който е студент, перспективен, физик, лауреат, печелил медали от Световни олимпиади и който оптимално ще схване нещата, които там се вършат, които на лимита на актуалната просвета и може той да направи някое друго изобретение.

За да се реализира стажът обаче са нужни средства за превоз, храна и настаняване на тримата стажанти за триседмичен интервал - към 15 000 $.

Банковата сметка за дарения от България е:

Титуляр на сметката: Фондация " ТЕО "

Банка ДСК АД

Клон: Казанлък

BIC: STSABGSF IBAN:

BG41STSA93000021850154
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР