Трима ученици, двама учители и три колектива са номинирани за

...
Трима ученици, двама учители и три колектива са номинирани за
Коментари Харесай

Ясни са номинации за награда Варна в системата на предучилищното и училищното образование

 Трима възпитаници, двама учители и три колектива са номинирани за премия " Варна “ за 2021 година в системата на предучилищното и учебното обучение. Те бяха утвърдени от 7-членна експертна комисия за отсъждане на оценките. В три от категориите –   " Учител на годината “ в региона на обслужващите звена, главното и междинното обучение, тази година няма номинация.

По традиция премиите ще бъде връчени в навечерието на 24-ти май. Преди това номинираните за оценката би трябвало да получат утвърждението на членовете на ПК " Наука и обучение “, а окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.

Ето кои са номинирани за премия " Варна “ в системата на предучилищното и учебното обучение:

І. " Ученик на годината " в региона на общообразователната подготовка

Теодор Костов – възпитаник от XII " e “ клас в Математическа гимназия " Д-р Петър Берон “ – Варна.

Ученик, който приключва междинното си обучение неведнъж надскочил районното и националното равнище в региона на публичните и естествените науки. Отдаден на науката и въплъщава идеалите на МГ " Д-р Петър Берон “, подстрекател на своите съученици.

Александър Габровски – възпитаник от XII " з “ в Първа езикова гимназия – Варна.

Ученик с богата психика и ценностна система, персона с ексцентрично мислене и забавно виждане за изкуството. Носител на многочислени национални стипендии, награди и оценки от районни и национални участия.

ІІ. " Ученик на годината " в региона на професионалната подготовка

Божидар Златанов – възпитаник от Х клас в Спортно учебно заведение " Георги Бенковски “ – Варна.

Отличен възпитаник и състезател, неведнъж класиран на призови места в европейски, държавни и районни шампионати. Постоянен и целенасочен в своята просветителна и спортна подготовка, участник в учебни начинания и мероприятия.

ІІІ. " Учител на годината " в региона на предучилищното обучение

Мария Пенева – старши преподавател в Детска градина № 43 " Пинокио “ – Варна.

Педагог с отлична теоретична и практическа подготовка. Учител модернист в образованието от разстояние в електронна среда в изискванията на пандемия. Автор на образователни пособия и обучителни средства, на публикации в научни издания и в националния щемпел.

ІV. " Учител на годината " в региона на обслужващите звена

Няма номинации.

V. " Учител на годината " в областта на главното обучение

Няма номинации.

VІ. " Учител на годината " в областта на междинното обучение

Няма номинации.

VІІ. " Учител на годината " в региона на професионалната подготовка

Крум Крумов – преподавател по лека атлетика в Спортно учебно заведение " Георги Бенковски “ – Варна.

Дългогодишен учител по спорт, който работи целеустремено и мотивиращо със своите възпитаници. Доказателство за неговите педагогичен качества са многочислените върхови достижения на неговите ученици на интернационалните и държавни шампионати.

 VІІІ.  " Колектив на годината " в региона на предучилищното обучение

Детска градина № 5 " Слънчо “ – Варна с шеф Мария Узунова

Колектив с одобрен престиж измежду родители и общност. Екип, който ползва нови интерактивни способи и средства в работата си с децата, STEM – практики, разнообразни стратегии и планове. Отличава се с многочислени партньорства с разнообразни институции и организации, с начинания и изяви на разнообразни равнища.

ІХ. " Колектив на годината " в региона на главно учебно обучение и обслужващи звена

 Център за поддръжка за личностно развиване – Логопедичен център – Варна с шеф Лиляна Лазарова – Янева

Колектив, подпомагащ годишно развиването и обществената акомодация на над

1 000 деца със специфични просветителни потребности и на ресурсно подкрепяне. Екип от експерти, безрезервен в работата си, непрекъснато квалифициращ се и търсещ модерни средства и способи за работа. Партньорството с Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов “, компетентност " Логопедия “, е доказателство за високия професионализъм на работещите в Логопедичния център – част от експертите са хонорувани преподаватели с подготвеност да споделят опит и познания със студентите.

Х. " Колектив на годината " в региона на приблизително учебно обучение и обслужващи звена

Средно учебно заведение " Гео Милев “ – Варна с шеф Албена Павлова.

В учебното заведение работят педагогичен експерти с висока професионална подготовка, със блян за непрекъснато рационализиране и реализиране на най-високо равнище в работата си с учениците. Екипът се управлява и работи в посока на създаване на новаторска и стимулираща просветителна среда, среда, насочена към ученика, неговите благоприятни условия и капацитет. Резултатите са видни посредством триумфа на учениците посредством присъединяване им в многочислени национални и интернационалните стратегии и партньорства. В учебното заведение действа клуб за учителско шерване, където се разискват новаторски практики, проблеми и благоприятни условия.

Статут за премия " Варна “ в системата на предучилищното и учебното обучение

Всички постъпили оферти – https://varnacouncil.bg/nagrada-varna-2021-g/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР