Трима участници в телефонни измами са задържани при полицейска операция.

...
Трима участници в телефонни измами са задържани при полицейска операция.
Коментари Харесай

Хванаха трима ало-измамници, излъгали баба с 12 хил. лева

Трима участници в телефонни измами са арестувани при полицейска интервенция. Предотвратена е машинация за близо 12 000 лв.. В резултат на взаимна работа на ГДНП и ОДМВР - Пловдив, Велико Търново, Плевен и Русе е открита съпричастността на задържаните и към други измами на обща стойност над 40 000 лв..

Задържаните участници в скица за телефонни измами, съпричастни към няколко сходни закононарушения са 29-годишния И.И., 28-годишния А.П., 17-годишен юноша, и тримата от Ветово, престъпно проявени и осъждани . Успешната реализация е извършена под управлението на Групово дело " Национална полиция " и в нея са взели участие чиновници на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, Велико Търново, Плевен и Русе.

Вчера в Павликени, директно след осъществена телефонна машинация на 90-годишна жена от града, бил арестуван 29-годишният И.И. У него чиновници на районното ръководство разкрили 11 800 лев а, взети от жертвата, извлечение от нейна банкова сметка, както и мобилни телефони.

В хода на следствието по случая е изяснено, че и змамата на пенсионерката почнала предходния ден - 23 октомври. Тогава от нея били взети 2200 лв., открити в А.П., който е арестуван на 24 октомври, на пътя Плевен - Ловеч. При извършените оперативни дейности е арестуван и младежът, въвел в подвеждане жертвата.

 Близо десетгодишна сага с телефонни измами в България
Близо десетгодишна сага с телефонни измами в България

Намаляват ли измамите или измамниците стават все по изобретателни?

Налице са данни за съпричастността на тримата арестувани и към други телефонни измами , осъществени на териториите на няколко области в страната, главно в Северна България. Те са на обща стойност над 40 000 лв.. Работата по изясняване на незаконната им активност продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР