Трима цивилни са загинали в Източна Украйна при експлозия на

...
Трима цивилни са загинали в Източна Украйна при експлозия на
Коментари Харесай

Съобщават за жертви и от двете страни в Донбас

Трима цивилни са починали в Източна Украйна при детонация на мина на път, съобщават Интерфакс и Ройтерс, като се базират на представителя на милицията на самопровъзгласилата се за самостоятелна Донецка национална република Едуард Басурин.

Трагедията се разиграла на пътя Донецк - Горловка. Басурин сподели, че трите цивилни жертви са се движили по пътя, когато се е взривила мината, и упрекна украински диверсанти за тази офанзива, показва Интерфакс. Засега няма коментар от Киев.

Украйна неколкократно е отричала в предишното сходни обвинявания и е упреквала подкрепяните от Русия сепаратисти, че преднамерено популяризират подправени вести, отбелязва Ройтерс.

Украинските военни оповестиха във вторник заран, че двама техни бойци са били убити, а 12 са били ранени при обстрел от страна на проруските сепаратисти в Източна Украйна за последното денонощие, оповестяват Ройтерс и украинската осведомителна медия УНИАН.

Украинските сили оповестяват в страницата си във Facebook, че са отчели 84 случая на обстрел от страна на противниковия лагер.

Според украинските военни са били обстрелвани към 40 селища и позиции около линията на прикосновение, като освен това е била употребена тежка артилерия.  

Украйна упреква Русия, че предизвика принуждение и споделя, че Москва е употребила това принуждение като предлог за формалното признание на два региона в Източна Украйна за независими и за напредване на военни в района, ускорявайки по този метод рецесията, показва Ройтерс.

Според УНИАН в 64 от регистрираните случаи на обстрел съперниците на украинските сили са употребявали въоръжение, което е неразрешено според минските договорености за Източна Украйна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР