Трима тайландски лидери бяха задържани на протест. Те са в

...
Трима тайландски лидери бяха задържани на протест. Те са в
Коментари Харесай

Задържаха още трима тайландски лидери на протест

Трима тайландски водачи бяха арестувани на митинг. Те са в очакване на процеса им за засегнатост на могъщата монархия, съобщи " Ройтерс ".

Държавният прокурор повдигна обвинявания против 18 деятели за безредици против антиправителствени манифестации предходната година.

Затворените протестиращи нарушиха обичайните табута , критикувайки крал Маха Ваджиралонгкорн, рискувайки да бъдат преследвани по непоколебим закон lese majeste, който прави обидата или клеветата на краля, кралицата, наследника и регента наказуеми с до 15 години затвор.
 43 година затвор за засегнатост на монархията в Тайланд
43 година затвор за засегнатост на монархията в Тайланд

Това се счита за най-тежката наложена присъда за нарушение на Закона за засегнатост на величеството

Наказателният съд отхвърли гаранция за трима, против които бяха повдигнати обвинявания.

Те отхвърлиха всички обвинявания, само че съдът отхвърли настояването им за парична гаранция с претекста, че могат да извършат наново нарушаване.

Чанчай Чаланониват, заместник-говорител на Генералната прокуратура, уточни тримата са измежду 18-те протестиращи, упрекнати през днешния ден.

Останалите са упрекнати за протест, нарушение на възбраната за обществено събиране и обвързваните с това обвинявания и са освободени под гаранция, се споделя в документ от съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР