Трима служители на СДВР, пострадали по време на снощните ексцесии

...
Трима служители на СДВР, пострадали по време на снощните ексцесии
Коментари Харесай

Ранени от снощните ексцесии служители на СДВР: За час ни хвърлиха поне 70 бомби

Трима чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, потърпевши по време на снощните ексцесии в региона към Народното събрание, описа пред медиите какво тъкмо се е случило през вчерашния ден.

По думите по всяка възможност се касае за група провокатори, които пристигнали след 20 ч вечерта и се смесили с обикновено протестиращите жители. Тримата бяха безапелационни, че това бяха хора, които съзнателно търсеха провокация и експанзия с органите на реда.

,,Бяха с маски, шапки, викаха против нас, обиждаха ни'', показа един от служителите на реда.

Мога да кажа, че против нас беше проведена канонада в продължение на близо час. Една от бомбичките падна сред щитовете ни, гръмна и ми изгори ръката и сега имам разкъсни рани по нея, описа служител на реда Иван Манев и акцентира, че полицията е била извънредно толерантна.

,,Един час ни бомбардираха – по нас бяха хвърлени 60-70 бомби. Атаката беше брутална'', добави Манев.

В началото митингът стартира доста спокойно, даже свалихме каски, щитове... бяха доста доброжелателни протестиращите. След 8 вечерта обаче обстановката се промени. Появи се група младежи, които започнаха да ни замерват с яйца. След това се стартира същинското нахлуване, почнаха да хвърлят бомби против нас. Тези хора се бяха смесили с естествените жители и нямаше по какъв начин да противодействаме против тях, когато са измежду спокойно протестиращите, съобщи служител на реда Андон Христов.

,,Никого не сме задържали, задачата ни беше да не допуснем да влязат в Народното събрание'', посочи още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР