Трима служители на Гранична полиция“ са задържани в района на

...
Трима служители на Гранична полиция“ са задържани в района на
Коментари Харесай

Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново

Трима чиновници на „ Гранична полиция “ са арестувани в региона на Малко Търново, съобщихаот Министерство на вътрешните работи. Те са арестувани за период от 24 часа.

Информацията и създаването са на дирекция „ Вътрешна сигурност “, съобщи Българска телеграфна агенция.

От Министерство на вътрешните работи не посочватточната причина за задържането им, само че обясниха, че става дума за нерегламентирано държание по време на дежурство.

Припомняме, че на11 ноември върховен чиновник на " Гранична полиция " бе арестуван на метри от дирекцията на столичния бул. " Мария Луиза " в миг на приемане на рушвет.

На 17 ноември други двама служители на реда са арестувани по същата причина, като са им повдигнати обвинявания.Информацията беше оповестена на брифинг в Окръжна прокуратура – Благоевград, а детайлности по случая даде наблюдаващият прокурор Ивайло Филипов.

По данни на прокуратурата двамата служители на реда са поискали и взели рушвет в два обособени случая. Единият визира водач на камион, пренасящ дървесина, а вторият е за водач на лек автомобил. И в двата случая размерът на подкупа е 500 лв., стана известно на брифинга.

По данни на Окръжна прокуратура – Благоевград патрулният автомобил, с който е реализиран нарядът, няма камера. Полицейските чиновници също не са имали „ боди камери “ в деня, в който е осъществено действието. То е открито след подаване на сигнал от пострадалите лица. Задържаните служители на реда имат стаж в системата на Министерство на вътрешните работи надлежно 15 и 17 години, стана известно още на брифинга.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР