Трима сирийски граждани бяха спрени от румънски полицаи на граничен

...
Трима сирийски граждани бяха спрени от румънски полицаи на граничен
Коментари Харесай

Румънските граничари в Гюргево хванаха нелегални мигранти в ТИР, идващ от Русе - Общество

Трима сирийски жители бяха спрени от румънски служители на реда на граничен пункт Гюргево при опит да влязат нелегално в Румъния скрити в камион, пренасящ гуми от Турция за Украйна, съобщи организация Аджерпрес. Мигрантите са били открити от румънската полиция благодарение на сонда за въглероден диоксид.

При инспекция на камион, ръководен от 34-годишен украински жител, румънските служители на реда открили висока централизация на въглероден диоксид и пристъпили към щателна инспекция на транспортното средство, заяви през днешния ден за Аджерпрес Териториалният инспекторат на гранична полиция Гюргево. В полуремаркето граничните чиновници са разкрили двама мъже на 23 години и 41-годишна жена, всички сирийски жители.

Съгласно румънско-българския граничен протокол мигрантите, водачът и транспортното средство са поети от българските управляващи, с цел да продължат следствието и да подхващат нужните правни ограничения.

Същевременно на границата сред Румъния и Унгария са хванати над 50 мигранти, които са пробвали да излязат незаконно от Румъния скрити в три камиона, ръководени от румънски жители, оповестява още Аджерпрес.

На пункта Нъдлак-1 са хванати 31 незаконни пасажери в два камиона. Единият пътувал към Германия, а другият - към Австрия. Заловените мигранти са жители на Бангладеш, Шри Ланка, Индия, Пакистан и Непал на възраст сред 22 и 49 години, оповестиха от гранична полиция Арад.

На пункта Нъдлак-2 в камион, който превозвал палети към Австрия, са открити 25 чужденци, скрити измежду кашоните. При инспекциите е открито, че те са от Бангладеш и Непал, на възраст сред 23 и 47 години.

Разследването на румънските управляващи продължава, осведоми Аджерпрес.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР