Трима са загиналите в пожара в жилищен блок в Благоевград.

...
Трима са загиналите в пожара в жилищен блок в Благоевград.
Коментари Харесай

Млад мъж, тръгнал да спасява хора, е сред загиналите в снощния ад

Трима са починалите в пожара в жилищен блок в Благоевград. Местопроизшествието продължава да бъде охранявано от полиция и достъпът е стеснен. Изключение беше направено единствено за един човек, който трябваше да вземе по най-бързия метод багаж от първия етаж Огънят е горящ към 19:00 ч. нощес, като димът е извършил блока единствено за няколко минути.

Това е повода шестима души да бъдат обгазени и откарани в болница. Пожарът потегли от апартамент на седмия етаж на бл. 18 в ж.к. " Струмско ", населяван от самотно живеещ възрастен мъж. Според съседи мъжът неотдавна е изгубил своята брачна половинка и е бил несъответстващ. Собственикът на жилището се търси.

След възникването на пожара възрастният мъж е потърсил помощ от своя съседка, която е позвъняла на 112. Съседите му го молили да излезе, само че той останал в дома си. Отново по свидетелски роман на съседи млад мъж се качил нагоре, с цел да оказва помощ при евакуацията, само че самият той станал жертва на пламъците.

Още една жена също е починала. Сред потърпевшите са и няколко деца, две от които са близнаци на 38 дни. Те са откарани в лечебно заведение в столицата. Очаква се през днешния ден да дойдат следователи и да създадат още един оглед на местопроизшествието, както и да се реши положението на постройката.

Повечето от живущите в блока са пренощували при свои родственици и близки. Тази, които е нямало къде да останат, бяха настанени в хотел със съдействието на регионалния шеф на Благоевград, заяви btv.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР