Трима са нападателите на българския културен клуб „Цар Борис III”

...
Трима са нападателите на българския културен клуб „Цар Борис III”
Коментари Харесай

Трима са нападателите на българския културен клуб в Охрид


Трима са нападателите на българския културен клуб „ Цар Борис III” в Охрид. По-рано стана ясно, че клубът е с разрушени прозорци в резултат на мятане на камъни по тях. Инцидентът се е случил тази нощ към 2:00 ч.

Охранителните камера демонстрират по какъв начин трима млади мъже с маски върху лицата си доближават към клуба и стартират да хвърлят камъни по прозорците, след което побягват. Въпреки маските някои от чертите на мъжете са разпознаваеми, което може да се употребява за възможното им откриване от органите на реда.

Това не е първото посягане против български клуб в Република Северна Македония (РСМ). На 12 октомври тази година бе потрошен надписът над входната врата на постройката. Няколко дни след формалното разкриване на клуб „ Ванчо Михайлов “ в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда. За случая управляващите в РСМ упрекнаха България.

Клуб „ Цар Борис III” в Охрид беше открит на 7 октомври измежду викания на квалификации против България – татари, фашисти, роми, като против постройката бяха хвърляни камъни и яйца. Македонските политици не осъдиха митинга, а дефинираха откриването на клуба като „ провокация против македонската еднаквост “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР