Трима са младежите от Сливенска област, които навършват пълнолетие в

...
Трима са младежите от Сливенска област, които навършват пълнолетие в
Коментари Харесай

108 262 са имащите право на глас в Сливенско

Трима са младежите от Сливенска област, които навършват пълноправие в изборния ден и имат право да гласоподават за първи път, заяви Даниела Василева - представител на РИК. Тя добави, че трима са и столетници, които могат да упражнят вота си на 2 април, като най-възрастният е на 103 години.

Общият брой на гласоподавателите в 21 МИР Сливен е 108262.Ще се гласоподава в 307 секции, от които спомагателните са в Затвора за дами, Старческия дом и в трите лечебни заведения - " Д-р Иван Селимински ", " Хаджи Димитър ” и Военна болница.
Разкрити са 20 секциите за хора с увреждания, като 10 са в Сливен, шест в Нова Загора и по две в Котел и Твърдица. В Сливен е разкрита и една преносима секция.

Машинно ще се гласоподава в 274 от СИК-овете, а с хартиена бюлетина в 26 секции.

Видеонаблюдение ще се реализира във всички изборни секции, без тези в селата Раково и Дъбова, сподели още Даниела Василева.

2432 души са назначени за членове на СИКв изборния ден.И все още не престават замените в комисиите. Отлив настъпи, откакто се разгласи, че се вкарва видеозаснемане.

Според справката 152 са претендентите за народни представители в 21 МИР. Най-младият е на 23 години, а най-възрастният е на 80 години, като и двамата са от една партия.

Към момента в РИК Сливен са постъпили три тъжби, свързани с нарушение на изборните правила. Разгледани са от комисията и е взето решение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР