Трима са кандидатите за ремонта на столичните улици Цар Иван

...
Трима са кандидатите за ремонта на столичните улици Цар Иван
Коментари Харесай

Трима са кандидатите за ремонт на столичната улица Шишман за 6 млн. лв.

Трима са претендентите за ремонта на столичните улици " Цар Иван Шишман " и " 6-ти септември ", която сега се запечатва с краткотрайна настилка през зимата.

Това са обединяване " ЦГС 2021 Зона 2 " , в което влизат " Геострой " АД и " АВ Билд " ЕООД, " Парсек груп " ЕООД и ДЗЗД " София напредък " с участници " Галчев Инженеринг " ООД и " Ситипрогрес " ЕООД ". Техните предложения са отворени на 15 октомври, демонстрира инспекция на Mediapool в

Прогнозната стойност за ремонта на двете централни столични улици е 5.43 милиона лв. без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяването на обектите е общо 220 дни.

Реконструкцията на двете улици е част от огромния план за възобновяване на централната градска част на София. Финансирането е обезпечено по оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година

Улиците " Цар Иван Шишман " и " 6-ти септември " попадат в обсега на Зона 2 и са третият и четвъртият стадий. Първите два стадия бяха ремонтът на улица " Граф Игнатиев " и обновяването на пространството към църквата " Свети Седмочисленици ".

Обществената поръчка за обновяването на Зона 2 беше извоювана от " Джи Пи Груп " . След злощастния ремонт на ул. " Граф Игнатиев " и пространството към черквата компанията, за която имаше " витаещи подозрения " по думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че е обвързвана с някогашния началник на " Лукойл България " Валентин Златев, се отхвърли.

Това наложи провеждането на нова социална поръчка за избор на реализатор, който да довърши започнатото. Така в средата на август беше разгласен нов търг.

През лятото беше изработен ремонтът на по улица " Цар Иван Шишман ".

По думите на заместник-кмета по строителството на Столична община Ангел Джоргов проектът е до пролетта да има определен реализатор и през 2022 година ремонтът на двете улици да завърши.

Съгласно тръжната документи най-значимият съставен елемент от трансформирането на Зона 2 в привлекателна и преобладаващо пешеходна среда е настилката. Заложено е тя да е от ярко сив гранит с бетонови павета в нюанси на сивия цвят и с нараснала носимоспособност.

За уличното платно на ул. " Цар Шишман " ще се употребяват бетонови павета с размери 20/20/10 и 20/10/10 см в цвят антрацит и гранитни павета с размери 10/10/10 с рязана лицева повърхнина.

Тротоарите ще се изпълнят от същите материали със светлосив цвят, само че с дебелина на паважа 8 см. Отделянето на уличното платно от тротоара ще е с гранитни плочи. Местата за паркиране ще се маркират с линии от светлосив паваж.

Кръстовищата ще бъдат завършени с гранитен паваж, средноразмерен в самото кръстовище и едроразмерен в рамповидните сектори. Пешеходните пътеки, попадащи в павирани сектори, ще бъдат изпълнени от бял камък.

Уличното платно на ул. " 6-ти септември " ще бъде изпълнено със средноразмерен гранитен паваж. В сектора сред ул. " Славянска " и ул. " Ген. Гурко " той ще бъде пренареден, а в сектора от ул. " Ген. Гурко " до ул. " Граф Игнатиев " ще се сложи нов.

Ще се обособят " джобове за паркиране ", а тротоарите ще бъдат изпълнени от бетонови павета в тъмносив цвят с композиция от бетонови павета в светлосив цвят и гранитни плочи.

Пешеходните пътеки, попадащи в павирани сектори, ще се се изпълнят от бял камък.

В настилката са обозначени места за така наречен " златни плочки " , които ще осведомят за значими сгради-обекти на културно завещание. Те ще бъдат изпълнени от месинг.

По ул. " Цар Шишман " е заложено слагането на декове и кашпи, които са детайл от краткотрайната сезонна организация на придвижване и ще се разполагат от страната на местата за паркиране.

Предвидено е и построяването на подземни контейнери за разделно събиране на боклуци. Такива ще има при 133 приблизително учебно заведение " А. С. Пушкин ", както и на четири места по улица " 6-ти септември ".

По ул. " Цар Шишман " е планувано въвеждане на зона на взаимно придвижване на пешеходци, велосипедисти и коли. Колите ще се движат със скорост не по-голяма от 20 км/ч , без да основават заплаха и трудности за придвижването на пешеходците, е посочено в документите.

Максималният период за ремонта на ул. " 6-ти септември " в сектора от ул. " Граф Игнатиев " до ул. " Славянска " е 90 дни, а на ул. " Цар Шишман " в сектора от ул. " Ген. Паренсов " до пл. " Народно заседание " е 130 дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР