Трима са кандидатите за поста на Зоран Заев като председател

...
Трима са кандидатите за поста на Зоран Заев като председател
Коментари Харесай

Трима се борят за поста на Заев начело на СДСМ

Трима са претендентите за поста на Зоран Заев като ръководител на Социалдемократическия съюз на Македония, заяви БНР. Очаква се този, който застане отпред на партията да бъде и бъдещият министър председател на Република Северна Македония.

Вчера изтече крайният период за подаване на кандидатури - те бяха общо 4, само че Централната изборна комисия утвърди документите на трима души. Това са Димитър Ковачевски - сегашен заместник-министър на финансите, Фросина Ременски - заместник-председател на Социалдемократическия съюз и Йован Деспотовски - шеф на Дирекцията за развиване на индустриално-технологични зони.

Според прогнозите, най-вероятният правоприемник на Зоран Заев на премиерския пост е 47-годишният

Изборът на ръководител на партията ще се състои на 12 декември. Възможност да гласоподават ще имат всички членове на партията, които се записват за вота онлайн. След избора на ръководител ще стартира и избор на ново партийно управление.

След 12 декември Заев ще остане деен член на партията. Припомняме, той след втория тур от локалните избори на 31 октомври, на които партията му загуби вота в Скопие.
 Избират правоприемник на Заев на 12 декември
Избират правоприемник на Заев на 12 декември

Но процедурата стартира през днешния ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР