Трима руски граждани са обвинени в опита за умишлено отравяне

...
Трима руски граждани са обвинени в опита за умишлено отравяне
Коментари Харесай

Трима руснаци с обвинение за опит за убийство на Емилиян Гебрев

Трима съветски жители са упрекнати в опита за съзнателно отравяне на Емилиян Гербев, оповестиха от Прокуратурата. В Интерпол упрекнатите се търсят с алена бюлетина.
" Във връзка с воденото следствие под надзора на СГП, касаещо опита за съзнателно отравяне на лицата Емилиян Христов Гебрев, Христо Емилиянов Гебрев и В. Т., са повдигнати обвинявания против три лица съветски жители за опит за преднамерено ликвидиране.
Същите са упрекнати за това, че в интервала от 28.04.2015 година до 04.05.2015 година в гр. София, като съизвършители са създали опит съзнателно да умъртвят потърпевшите лица по метод и със средства, рискови за живота на мнозина, като действието е осъществено посредством интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен темперамент / ФОС / ", се споделя в известието.
" В тази връзка СГП е издала Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвинените лица, както и молби за интернационално търсене за арест и следваща екстрадиция. Лицата са оповестени в Шенгенската осведомителна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с алена бюлетина.
Опитът за ликвидиране се случил през 2015 година Гебрев за пръв път е схванал, че нещо не е наред вечерта на 27.04.15 година, когато дясното му око ненадейно се е трансформирало в „ алено като аленото на съветския байрак “. На идната вечер признаците се влошили и предприемачът е откаран във военна болница. Дни по-късно, синът на Емилиян Гебрев - Христо - също бе приет в болница в интензивно поделение.
Случаят " Гебрев " закупи нови измерения този месец след разкритията на непознати медии за връзка с опита за ликвидиране над предприемача и съветска група за мокри поръчки и дестабилизираща активност на Балканите.
Тази група в съветското ГРУ е основана през 2009 година и е формирана от най-вече 35 души. Пътуват главно в страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Едва 2014 година тези хора се осмеляват да пътуват и в Западна Европа.  Част от тях участват в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев и при отравянето на Скрипал. Защо през 2014 – 2015 година България е била постоянно посещавана от съветски шпиони четете в ТАЗИ СТАТИЯ. 
Припомняме, че през октомври The New York Times разкри, че профилирана група съветски разузнавачи (Отдел 29155) от години е назначена да прави поръчки за убийства и политически разединения в Европа. Служители на разузнаването и сигурността настояват, че звеното е отговорно за опита за нападение предходната година против Сергей Скрипал - някогашен съветски разузнавач във Англия. И още - за несполучливата интервенция през 2016 година за предизвикателство на боен прелом в Черна гора и за акция за дестабилизиране на Молдова.
Как в следствието се появи името на един от съветските шпиони Сергей Федотов и подправено ли е то ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.
Какви доказателства има Прокуратурата ВИЖТЕ ТУК.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР